Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Καιρός / Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

κακοκαιρία βροχή καταιγίδα
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ. Τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές, χαλαζόπτωση και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο,  δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησο.

Στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ. Την Παρασκευή τα ακραία φαινόμενα θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία.

Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Την κακοκαιρία θα προκαλέσει η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία όπως αναφέρει το meteo.gr

meteo 3.12.20

Οι βροχές που σημειώνονται στο Ιόνιο σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά επηρεάζοντας την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 04/12, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας μας, με τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει  πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου.

Αύριο Παρασκευή, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, οι οποίες όμως βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα, θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. 

Οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα και τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής φαίνονται στον ακόλουθο χάρτη:

meteo1 3.12.20


Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο με τις εντάσεις τους τόσο σήμερα Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή να φτάνουν τα 8 μποφόρ, όπως απεικονίζεται στους παρακάτω χάρτες:

meteo 3.12.20
meteo 3.12.20

Δείτε την πρόγνωση του σημερινού καιρού, σύμφωνα με το meteo.gr:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL