Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Καιρός / Με τσουχτερό κρύο και χιόνια μπήκε ο Δεκέμβρης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Με τσουχτερό κρύο και χιόνια μπήκε ο Δεκέμβρης

χιόνι κρύο καιρός
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο και χιόνια έκανε ο Δεκέμβρης. Στους -7,6 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στο Νέο Καύκασο Φλώρινας, σύμφωνα με το meteo.gr που αναφέρει ότι τη νύχτα και τα ξημερώματα εκδηλώθηκε παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος ήταν ισχυρός στη Δυτική Μακεδονία. 

Αυτές είναι οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr:

θερμοκρασίες 1.12.20

Παράλληλα, χιόνια έπεσαν στα ορεινά. Στη Θεσσαλονίκη, χιόνι είδαν στα 660 μέτρα υψόμετρο, ενώ και στην Πάρνηθα έπεσαν οι πρώτες νιφάδες.

Ισχυρές βροχές στα ανατολικά και νότια

Στο μεταξύ, σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τα μεγαλύτερα να διαπιστώνονται στην Κρήτη και στις Σποράδες.

βροχή 01.12.20

Οι βροχές αναμένονται να συνεχιστούν και το υπόλοιπο της ημέρας στα ανατολικά και νότια, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στη Νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στην Κρήτη, οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού, όπου υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  

Παράλληλα, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο σταδιακά μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.  

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL