Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Λέσβος / Ετοιμάζουν κλειστή δομή για τους πρόσφυγες στη Βάστρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέσβος / Ετοιμάζουν κλειστή δομή για τους πρόσφυγες στη Βάστρια

ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ
EUROKINISSI

Στη δημιουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Νήσου (ΚΕΔΝ) Λέσβου στη θέση Βάστρια στη βορειοανατολική Λέσβο, στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης κατέληξαν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα προτάθηκε από το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και το βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και β Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου. Η θέση που προτείνεται να δημιουργηθεί η νέα δομή σημειώνεται ότι ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών.

Την θέση πρότεινε, μαζί με άλλες δύο, η δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης. Η συμφωνία, με βάση τις ίδιες πηγές, ήρθε κατά την επίσκεψη στη Λέσβο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης για τη Λέσβο αναπληρώτριας διευθύντριας της Γενικής Διευθύνσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό DG HOME, Μπεάτε Γκμίντερ.

Σύμφωνα με το χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η νέα δομή θα δημιουργηθεί σε ιδιωτική έκταση που θα μισθωθεί, είναι προσβάσιμη από αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) -χωρίς να έχει καμία επαφή με αυτόν-, χρειάζεται δε να διασυνδεθεί με τον αγροτικό δρόμο, σε έκταση που ανήκει και αυτή στο Δήμο Μυτιλήνης.

Θα ακολουθήσει η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το ερχόμενο Πάσχα και προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τέλη του φθινοπώρου του 2021.

Η έκταση που θα κατασκευαστεί η κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες, είναι ιιδωτική, συνολικής έκτασης 600 στρεμμάτων, γνωστή ως «ιδιοκτησία Ελευθεράκου» ανατολικά του ΧΥΤΑ στη θέση Βάστρια η οποία και θα ενοικιασθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα της Λέσβου, φέρεται ότι το μηνιαίο μίσθωμα της έκτασης, που αυτή τη στιγμή δεν αποφέρει κάποιο εισόδημα στους ιδιοκτήτες του, θα είναι της τάξης των 70.000 ευρώ το μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL