Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Σήμα κινδύνου για Πάτρα, ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Πελετίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Σήμα κινδύνου για Πάτρα, ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Πελετίδη

Πάτρα Άγιος Άνδρέας
EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο της Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη, όπου συζήτησαν την ανάγκη τήρησης αυστηρών υγειονομικών μέτρων ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Άγιο Ανδρέα.

Μετά τις εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και τη μη τήρηση των μέτρων που οδήγησε όπως λένε οι επιστήμονες πιθανότατα στην υγειονομική έκρηξη των κρουσμάτων στην περιοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να προλάβει να μην συμβεί το ίδιο φιάσκο και στην Πάτρα.

Θυμίζουμε τις σοκαριστικές εικόνες εν μέσω πανδημίας στη Θεσσαλονίκη με τις τεράστιες ουρές των πιστών και τους ιερεί χωρίς μάσκες. Στη συνομιλία επισημάνθηκε ότι, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της δεν έδωσε άδεια στους μικροπωλητές, όπως έκανε κάθε χρόνο για να αναπτύξουν τους πάγκους, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, φέρεται να ήταν η απάντηση του δημάρχου Πατρέων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δήμαρχος Πατρέων, για περεταίρω ενέργειες στην τήρηση των μέτρων παρέπεμψε στην μητρόπολη.

Στο μεταξύ, αύριο στην Πάτρα θα βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και θα έχει συναντήσεις με την τοπική ΕΛΑΣ στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

Μήνυμα Μητροπολίτη Πατρών στους πολίτες: Μείνετε μέσα

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος  καλεί τους πιστούς να κάνουν τον φετινό εορτασμό του Άγιου Ανδρέα «υπόθεση βαθιάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως» λόγω του φόβου του συνωστισμού στην εκκλησία εν μέσω πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, «ενώσατε από εκεί που θα ευρίσκεσθε την προσευχή σας με την ιδική μας που θα προσφέρεται στον ναό του Αγίου Ανδρέου και ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου». Μάλιστα, σημειώνει πως «ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας».

Καταλήγοντας, στο μήνυμά του, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος επισημαίνει: «παιδιά μου ευλογημένα, όταν με το καλό αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα τιμήσουμε πανηγυρικώς τον Άγιό μας και λιτανευτικά θα τον παρακαλέσουμε να σκέπει και να φρουρεί, όπως μέχρι τώρα πράττει, την πόλη του και τον λαό του».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL