Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Καταγγελία / Τον έστειλαν να κόψει το ρεύμα την ώρα που ένα παιδί έκανε τηλεκπαίδευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / Τον έστειλαν να κόψει το ρεύμα την ώρα που ένα παιδί έκανε τηλεκπαίδευση

ΔΕΗ μετρητής
Φωτογραφεία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ)

Σοκάρουν οι καταγγελίες ότι ακόμη και εν μέσω πανδημίας και lockdown, εξακολουθούν να δίνονται εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους. Μια τέτοια αποκάλυψε, σύμφωνα με το inkomotini.news, ο Ευθύμης Παιδαράκης, ιδιωτικός υπάλληλος που έχει ως αντικείμενο διακοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, ο οποίος κλήθηκε να κόψει το ρεύμα σε σπίτι σε οικισμό της Ροδόπης, την ώρα μάλιστα που ένα παιδί έκανε τηλεκπαίδευση.

Στη συγκλονιστική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ευθύμης Παιδαράκης αναφέρει:

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίδιο μέσο ενημέρωσης της Κομοτηνής, με τη συνδρομή πολιτών συγκεντρώθηκε τελικά το αναγκαίο ποσό για να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.

Ν. Ηλιόπουλος: Αυτή είναι η εικόνα των επιλογών της ΝΔ

«Ένας γονιός στη Κομοτηνή που εκλιπαρεί να μην του κόψουν το ρεύμα, έστω για μία ώρα. Για να προλάβει να τελειώσει το παιδί του την τηλεκπαίδευση. Αυτή είναι η εικόνα των επιλογών της ΝΔ» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνει, «την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Τροπολογία για την απαραίτητη δωρεάν παροχή ρεύματος, νερού, τηλεφωνίας και διαδικτύου για τα πληττόμενα νοικοκυριά.

Προστασία της ανθρώπινης ζωής σήμερα σημαίνει

- ενίσχυση του ΕΣΥ

- οικονομική στήριξη της κοινωνίας.

Η ΝΔ αρνείται να δώσει αυτή τη μάχη, έχει άλλες προτεραιότητες. Να στηρίξει τους λίγους και να λεηλατήσει τους πολλούς.

Δικός μας αγώνας είναι να νικήσει η ζωή, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του μέσα στην κρίση!».

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/photos/a.1535885650025118/2851835795096757/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARD2OtlB3hZPZHv6xZeh2Wx2F6sTQT0t0FbQ75ARNiHl-0QAbieitpX4SX-JnIQvljeeM9IFxKR-jNEhQJCdDo9Lomxw3y3dMk17sRxP4h7Bkd4IJGKTlK_SAZRyraDyR61xeTB2VYHf6oM9kZV80qiZ8b00xZM9dZaSIoiB1r5WiSE_cfJrCjQOfRQlb3OsjO6byTcBNaqh1ypMnWOy9saMnJe6bWsA4dmCJXV4Kd-oUBFoL-um9DkJYT2-WtOgQ5OkNkw_INMQv0whGIv8tgbVm4oH5PT1Q0EmzuP7Sr4FWBPyCunXmr2tBH8o2C6HrfBZt-cN7Hgnwooe_otA3lqOIF4w&__tn__=-R

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Καμιά διακοπή ρεύματος να μην γίνεται όσο διαρκεί η τηλεκπαίδευση

Την παρέμβαση των υπουργών Παιδείας, καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε καμιά εταιρεία παροχής ρεύματος να μην προχωρήσει σε διακοπές εν ονόματι ανεξόφλητων λογαριασμών σε νοικοκυριά με παιδιά όσο διαρκεί η τηλεκπαίδευση, ζητεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Με επιστολή της προς τη Νίκη Κεραμέως και τον Κωστή Χατζηδάκη, που κοινοποιείται στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ και στους ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ  υπογραμμίζει ότι πέρα από την ανάγκη συμμόρφωσης στη συνταγματική επιταγή για απρόσκοπτη πρόσβαση στην παιδεία, δεν θα είναι εύκολο για κανένα τεχνικό να εκτελέσει εντολή διακοπής ρεύματος ξέροντας ότι αυτό θα στοιχίσει στους μαθητές.

Ολόκληρη η επιστολή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

«Κυρία Υπουργέ και Κύριε Υπουργέ,
Στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της πανδημίας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ζήτημα, πιστεύουμε, ουσιαστικό και άμεσης προτεραιότητας.

Ειδικότερα, θα θέλαμε να εξετάσετε και να ενεργήσετε στη βάση και της δικής σας ευαισθησίας, την ανάγκη λήψης μιας απόφασης που θα αφορά στο ζήτημα των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ουσιαστικά σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε κανένας πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας να μην αποστέλλει εντολές αποκοπές για όσο διάστημα διαρκεί η τηλεκπαίδευση.

Πέραν της ανάγκης και της συμμόρφωσης με τη συνταγματική επιταγή για την απρόσκοπτη πρόσβαση στην Παιδεία (αρ. 16 του Συντάγματος) είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν τεχνικό να εκτελέσει εντολή αποκοπής ηλεκτρικού τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ενέργεια θα στοιχίσει σε μαθητές την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και τη μόρφωση, γενικότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL