Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Κορωνοϊός / Μεταφορά ασθενών με covid-19 από την Δράμα στην Αθήνα με C-130
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Μεταφορά ασθενών με covid-19 από την Δράμα στην Αθήνα με C-130

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ C 130
photo mega

Όπως ανέφερε το πρωί η κρατική τηλεόραση, πρόκειται για τρεις ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο της Δράμας.

Το νοσοκομείο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και η αδυναμία νοσηλείας τους στα νοσοκομεία της γειτονικής Θεσσαλονίκης κατέστησε αναγκαίο να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Παρθένα Κιόρτεβε περιέγραψε μία συνολικά τραγική κατάσταση μιλώντας στο ΣΚΑΪ, με γεμάτες τις κλίνες ΜΕΘ, ασθενείς να διασωληνώνονται σε χειρουργεία και όσους είναι εφικτό να διακομίζονται σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Ταυτόχρονα, δεν επαρκεί και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ανέφερε. Μάλιστα, προέβλεψε ότι θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή και άλλων ασθενών.

Για τους τρεις πρώτους, αυτό έγινε μέσα σε ειδικές κάψουλες που τοποθετήθηκαν σε μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τους ασθενείς από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας και ακολούθησε η μετάβαση στην Αττική και σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ από Mega και Open:

 

Το θέμα σχολίασε καιο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάος Ηλιόπουλος

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2850977088515961/

«Ξέμεινε» από οξυγόνο το νοσοκομείο Δράμας

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, «το Νοσοκομείο Δράμας, που έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες νοσηλείας περιστατικών Covid, “ξέμεινε" από οξυγόνο.

Όχι δεν είναι κάποιου είδους μακάβριο fakenews, αλλά επικίνδυνη πραγματικότητα. Αντιμετωπίζοντας μία πανδημία που βασική ανάγκη των νοσηλευόμενων είναι η χορήγηση οξυγόνου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι κατάφεραν - γιατί περί κατορθώματος πρόκειται - να αφήσουν το Νοσοκομείο χωρίς οξυγόνο. Κάλυψαν τις ανάγκες με φιάλες που συγκεντρώθηκαν εκ των ενόντων ενώ η ιταλική Εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης του συστήματος παροχής οξυγόνου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα» τονίζει ο Θ. Ξανθόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η οριακή κατάσταση του συστήματος υγείας στη μάχη με την πανδημία δυστυχώς επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα.

Στη Δράμα, μια περιοχή της χώρας που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την πανδημία και από την ανεπαρκή προετοιμασία του συστήματος υγείας το successstory της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δέχτηκε ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα. Την ώρα που η Κυβέρνηση διπλασιάζει την αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών για το σύνολο των περιστατικών που νοσηλεύουν από το ΕΣΥ, το Νοσοκομείο Δράμας, που έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες νοσηλείας περιστατικών Covid, “ξέμεινε» από οξυγόνο. Όχι δεν είναι κάποιου είδους μακάβριο fakenews, αλλά επικίνδυνη πραγματικότητα. Αντιμετωπίζοντας μία πανδημία που βασική ανάγκη των νοσηλευόμενων είναι η χορήγηση οξυγόνου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι κατάφεραν - γιατί περί κατορθώματος πρόκειται - να αφήσουν το Νοσοκομείο χωρίς οξυγόνο. Κάλυψαν τις ανάγκες με φιάλες που συγκεντρώθηκαν εκ των ενόντων ενώ η ιταλική Εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης του συστήματος παροχής οξυγόνου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα! Και φυσικά, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εκδίδουν "αισιόδοξα" δελτία τύπου. Προφανώς η δομή αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της περιοχής είναι γεγονός εδώ και μέρες.

Με δεδομένες λοιπόν τις απεριόριστες θεσμικές, διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες, που παρέχονται λόγω της πανδημίας στο Υπουργείο Υγείας, στις διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή περαιτέρω ολιγωρία. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και όχι της απόδοσης ευθυνών. Δυστυχώς όμως σε έναν υγειονομικό πόλεμο, γιατί περί αυτού πρόκειται, τα λάθη κοστίζουν ζωές.

Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας

Από την πλευρά της η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Β. Καρατζόγλου αναφέρει ότι αναμένεται αύξηση παροχής οξυγόνου και σημειώνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σε κλινική Covid19.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Μετά από αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας, και για αποφυγή παρερμηνειών που ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση στους συμπολίτες μας, επισημάνουμε τα εξής:

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL