Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Απεργία / Στο δρόμο οι εργαζόμενοι – Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία / Στο δρόμο οι εργαζόμενοι – Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ
photo avgi.gr
https://youtu.be/z5hbfDUHQAw

Με παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας καθώς και με μοτοπορείες συμπαράστασης έξω από νοσοκομεία, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους διατύπωσαν την αντίδρασή τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, κατήγγειλαν την αδιαφορία της στην επίλυση των τραγικών οικονομικών επιπτώσεων καθώς και την επιλογή της να κατεδαφίσει τους προστατικούς για τους εργαζόμενους εργασιακούς νόμους.

 

ΠΟΕΔΗΝ 26.11.2020 υπουργείο Υγείας
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
https://youtu.be/GUi4OpLWV_U

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, όπως μεταδίδουν οι ρεπόρτερ του avgi.gr Άντυ Κουκλάδα και Κώστας Παπαντωνίου, οι παρεμβάσεις έγιναν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν η  ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ,  η ΟΛΜΕ, οι ενώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το ΣΕΗ, η ΠΟΘΑ και το Συνδικάτο Επισιτισμού.

https://youtu.be/Y24h9w2j-qc

Παρέμβαση στην Κοραή με σύνθημα «Λιτότητα, απεργία, τρομοκρατία, κάτω η Νέα Δημοκρατία»

https://youtu.be/CjS5LXhwkF8

Με κεντρικό σύνθημα «Ασφάλεια υγεία σύνταξη δουλειά - Δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ
photo avgi.gr

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, έκανε μοτοπορεία μπροστά από τα νοσοκομεία, χωρίς στάσεις και με ένα επιβάτη ανά δίκυκλο τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως δήλωσε στο avgi.gr ο πρόεδρος της Κώστας Κεχαγιόγλου

https://youtu.be/96rOD6RS8aM

 

Μοτοπορεία πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ από την Πατησίων μέχρι το υπουργείο Εργασίας όπου έκανε παρέμβαση.

https://youtu.be/tBZ6lyTATf4

Με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας οι παρεμβάσεις των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της 24ωρης απεργίας.

ΠΑΜΕ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ
photo avgi.gr
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ
photo avgi.gr

Από νωρίς το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ και αύρα, βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Κοραή, το υπουργείο Εργασίας και την Πανεπιστημίου, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν  ελέγχους στους περαστικούς.

ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΜΑΤ ΑΥΡΑ
photo avgi.gr
ΑΥΡΑ ΜΑΤ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
photo avgi.gr

Συμβολική παρέμβαση πραγματοποίησαν  εργαζόμενοι του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στις τράπεζες και στο χρηματοπιστωτικό τομέα έξω από την τράπεζα Πειραιώς (Πανεπιστημίου 31).

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
photo avgi.gr

Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και το κλείσιμο υποκαταστημάτων της τράπεζας, όπως εξήγησε στο avgi.gr ο Νίκος Μεσάδος αντιπρόεδρος του κλαδικού σωματείου χρηματοπιστωτικού.

https://youtu.be/_2mnteo0YmE

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ενώ τα σωματεία του Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ διεκδικώντας ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ κορωνοϊού με έξοδα της εταιρείας. Ζητούν επίσης να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL