Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Έμφυλη Βία / Αναίτιες συλλήψεις φεμινιστριών στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έμφυλη Βία / Αναίτιες συλλήψεις φεμινιστριών στο Σύνταγμα

EUROKINISSI

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 9 φεμινιστριών που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Παράλληλα έχουν γίνει άλλες πέντε προσαγωγές φεμινιστριών.

Στις 9 γυναίκες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για την παραβίαση των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό ενώ σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία με βάση το άρθρο 285 (Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών). Με προφορική εντολή εισαγγελέα, οι 9 γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες

Σύμφωνα με καταγγελίες, μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν, με αφορμή τη σημερινή διεθνή ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συμβολική κινητοποίηση στο Σύνταγμα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Η αστυνομία, αρχικά περικύκλωσε τις γυναίκες εμποδίζοντας την εκδήλωση και στη συνέχεια τις οδήγησε στο ΑΤ Ακροπόλεως.
 

https://twitter.com/ChristofakisN/status/1331618576487358465
EUROKINISSI

Όπως καταγγέλλει στο avgi.gr η Στέλλα Σάμου, μέλος φεμινιστικής συλλογικότητας, είναι «απαράδεκτο τη σημερινή διεθνή ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, να ασκείται τέτοιου είδους βία και να μην μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για τις γυναίκες που λείπουν επειδή τις σκότωσαν».

Η ίδια τονίζει ότι είναι απαράδεκτο και υποκριτικό την ώρα που ο πρωθυπουργός συζητάει με στελέχη του Δικτύου Δομών της ΓΓ Ισότητας των Φύλων, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, να μην επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί μια τέτοια παρέμβαση.

EUROKINISSI

«Σήμερα, 25η Νοέμβρη, εντός της ολομέλειας της Βουλής, αναδείχθηκε το θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών που τοποθετήθηκαν. Την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος, μια πρωτοβουλία γυναικών, τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα κατά της πανδημίας, αναδείκνυε με τον δικό της τρόπο το ίδιο θέμα», τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ε. Αγαθοπούλου, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να κάνει γνωστούς τους λόγους προσαγωγής τους, και να αφεθούν άμεσα ελεύθερες.

Η ίδια, προσθέτει ότι «οι γυναίκες, που κατά γενική ομολογία έχουν υποστεί σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της πανδημίας και της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που αυτή προκαλεί, και από υπευθυνότητα γνωρίζουν και από ατομική και συλλογική ευθύνη. Ας μην αμαυρωθεί λοιπόν η σημερινή ημέρα από τις προσαγωγές, με ευθύνη της Κυβέρνησης, που δείχνει όλη της την αυστηρότητα σε αυτές τις γυναίκες».

«Και επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρέσκεται στην επικοινωνία, να του επισημάνουμε ότι είναι πολύ κακή εικόνα την ώρα που στην πρόσοψη της βουλής έπαιζε βίντεο για την Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στο ίδιο σημείο να συλλαμβάνονταν γυναίκες» επεσήμανε η ίδια.

EUROKINISSI

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL