Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Πολυτεχνείο / Πρωτοφανής εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολυτεχνείο / Πρωτοφανής εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΕΤΑ ΕΣΑ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής εντολή για έρευνα που έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου και πρώην σύμβουλου του Αντώνη Σαμαρά Φαήλου Κρανιδιώτη για την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να διενεργήσει την έρευνα η Κρατική Ασφάλεια η οποία θα πρέπει να διακριβώσει αν προκύπτει, κατά περίπτωση, η διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η καταγγελία αφορά πολιτικά πρόσωπα, συνεπώς η σχετική υπόθεση θα φθάσει στη Βουλή με τις διατάξεις περί άμεσης διαβίβασης που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Ο Φ. Κρανιδιώτης ανήμερα της επετείου σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως ήταν «κάκιστο παράδειγμα ηγεσίας η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ», «υπάρχουν δύο έννομες τάξεις: Για την Αριστερά και για τους άλλους», ενώ αναφερόμενος στην εισαγγελία έγραφε: «Εκεί στην εισαγγελία, συγγνώμη για την ενόχληση, όλα καλά πώς πάει;».

Πρόκειται για την τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει ανοίξει τον δρόμο σε μηνύσεις από περιφερόμενους ακροδεξιούς

«Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL