Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.4°C21.9°C
1 BF 79%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.3°C20.4°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.1°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.4°C
0 BF 88%
Lockdown / Τελευταία έξοδος, διόδια όπου γης - Κυκλοφοριακό έμφραγμα παντού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Τελευταία έξοδος, διόδια όπου γης - Κυκλοφοριακό έμφραγμα παντού

Κίνηση μποτιλιάρισμα Ι.Χ.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Άρον άρον εγκαταλείπουν το Λεκανοπέδιο πολλοί Αθηναίοι για να περάσουν το διάστημα του lockdown στα χωριά τους. Την ίδια ώρα, κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους της πρωτεύουσας από εκείνους που προσπαθούν την τελευταία ημέρα πριν την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια ή να επισκεφθούν συγγενείς τους.

Αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα σε τρεις μόλις ώρες, από τις 6 έως τις 9 το πρωί, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών είχαν περάσει περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα. Χθες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Σε επιφυλακή η Τροχαία Αττικής για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Για αυστηρούς ελέγχους στα διόδια προειδοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θα ήθελα να επισημάνω και να ενημερώσω ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών. Να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Χάος στους δρόμους

«Κόκκινοι» είναι την ίδια ώρα οι περισσότεροι δρόμοι τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κεντρικός δρόμος σε όλη την πρωτεύουσα, στον οποίο να μην είναι ακινητοποιημένα σχεδόν εξαιτίας της τεράστιας κίνησης τα Ι.Χ..

Κυκλοφοριακό

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το lockdown που μπαίνει σε εφαρμογή στις 6 το πρωί αύριο Σάββατο, οι μετακινήσεις που επιτρέπονται από νομό σε νομό αφορούν μόνο:

  • επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας
  • επανένωση οικογενειών
  • επαγγελματικούς λόγους
  • λόγους υγείας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL