Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Ελληνικός Χρυσός / Καταδικάστηκαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνικός Χρυσός / Καταδικάστηκαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας

Χαλκιδική μεταλλεία Σκουριές
(EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Με ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός για την υπόθεση της ρύπανσης με αρσενικό πηγών νερού σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι. Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, πρόκειται για φυλάκιση 1,5 χρόνου έκαστος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στον Πολυγύρο Θεσσαλονίκης και πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, η οποία ξεκίνησε το 2014 και θα έχει και συνέχεια στο Κακουργιοδικείο της πόλης.

«Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό καταδεικνύουν τις ευθύνες της Ελληνικός Χρυσός και φανερώνουν τις πρακτικές της, σε μία περίοδο που η εταιρία επιδιώκει νέα σύμβαση με το δημόσιο και ζητά εκπτώσεις στις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της» σχολιάζει η Κυριακή Μάλαμα.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία της αναπληρώτριας τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχίας, κατά την έξοδο από το δικαστήριο, δύο γνωστά υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός προπηλάκισαν και απείλησαν μάρτυρες της υπόθεσης, λέγοντας ότι «θα έρθει και σε εσάς η σειρά σας»

Η Κυριακή Μάλαμα σε σχετική δήλωσή της υπογραμμίζει ότι «ενημερώνουμε τους συγκεκριμένους κυρίους ότι τέτοιες συμπεριφορές λατινοαμερικανικού τύπου δεν περνούν».

«Η Ελλάδα είναι χώρα δικαίου, η δικαιοσύνη λειτούργησε, ποινές επιβλήθηκαν και το έργο και των δικαστικών αρχών και των επιθεωρητών περιβάλλοντος θα συνεχιστεί είτε το θέλουν είτε όχι» καταλήγει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL