Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
Κρήτη / Καταστροφές σε σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Καταστροφές σε σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι

Κρήτη κακοκαιρία
(EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Καταστροφές και σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν οι δυνατές βροχοπτώσεις στην Κρήτη. Σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, σπίτια πλημμύρισαν ενώ σε περιοχές παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 16:30.

Οι καταστροφές στα σπίτια είναι μεγάλες όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες αφού το νερό εισχώρησε στο εσωτερικό των σπιτιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν καταστροφές στις οικοσκευές.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 Στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, δρόμοι έγιναν ποτάμια και ένα σχολείο πλημμύρισε. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το βίντεο που ανήρτησαν.

https://www.facebook.com/550880841911571/videos/660415844660367

Από το βράδυ της Τρίτης η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών.

https://www.youtube.com/watch?v=1_PVzFOFQsA

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η πυροσβεστική πραγματοποίησε τρεις απεγκλωβισμούς οδηγούς, τα αυτοκίνητα των οποίων, σύμφωνα με το neakriti.gr ακινητοποιήθηκαν στον κόμβο της Καλλιθέας  κάτω από την γέφυρα της εθνικής οδού όπου ο δρόμος μετατράπηκε σε λίμνη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στην οδό Αρκονήσου στην Αλικαρνασσό αρκετά σπίτια πλημμύρισαν, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

cretapost.gr

 

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης κλειστό παραμένει το ρεύμα της παραλιακή λεωφόρου από το ύψος του τελωνείου μέχρι και την πλατεία «18 Άγγλων» με κατεύθυνση το Γιόφυρο.

cretapost.gr
cretapost.gr
cretapost.gr

Μέχρι την Πέμπτη η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη το βράδυ.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται χαλαζοπτώσεις, ισχυρές βροχοπτώσεις και βοριάδες.

cretapost.gr

Καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες

Επίσης όπως μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, μεγάλο πρόβλημα από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις προκλήθηκε σε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή.

Η παραγωγή καταστράφηκε ολοσχερώς και τις επόμενες μέρες αναμένονται συνεργεία του ΕΛΓΑ να κάνουν αυτοψία και να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL