Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Κακοκαιρία / Ακραίο καιρικό φαινόμενο πλήττει την Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Ακραίο καιρικό φαινόμενο πλήττει την Κρήτη

Χαλάζι καταιγίδα κακοκαιρία
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δοκιμάζεται σκληρά η Κρήτη από τη νέα κακοκαιρία. Ήδη πολλά προβλήματα προκάλεσαν σε Ηράκλειο και Χανιά η καταρρακτώδης βροχή και το δυνατό χαλάζι, ενώ η νύχτα έγινε μέρα από τους αλλεπάλληλους κεραυνούς. Θα συνεχιστούν τα πολύ έντονα φαινόμενα, προειδοποιεί το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά τη νύχτα. Άνοιξαν οι ουρανοί τη νύχτα, σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση, ενώ έπεσε κατακόρυφα η θερμοκρασία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Ηράκλειο η πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε μια απάντληση υδάτων, ενώ άλλες τρεις επιχειρήσεις στήθηκαν στην Χερσόνησο. Επίσης, καταγράφηκαν δυο κοπές δέντρων στο Κοκκίνι Χάνι και το Τομπρούκ.

Στην περιοχή των Χανίων, η Πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε τέσσερις απαντλήσεις και δυο κοπές δέντρων.   Προβλήματα επίσης προκλήθηκαν σε περιοχές του Βόρειου Οδικού 'Αξονα των Χανίων. Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε σημεία του δήμου Χανίων και του Βόρειου Οδικού 'Αξονα μέχρι και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

Κλειστός παραμένει σήμερα ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων, ενώ από τη μικρής διάρκειας, αλλά έντονη, χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες.

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στα Μάλια

Εικόνες καταστροφής στα Μάλια από το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, που έπεσε στην περιοχή. Ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, οχήματα, ενώ έπεσαν δέντρα, τέντες και στέγαστρα σε καταστήματα.

Μάλια Κρήτη κακοκαιρία χαλάζι
(cretalive.gr)
Μάλια Κρήτη κακοκαιρία χαλάζι
(cretalive.gr)

Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει νέα έντονα φαινόμενα

Έως την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας που έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου – η Κρήτη δηλαδή και οι Κυκλάδες – περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το meteo επισημαίνει ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής - ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα - ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

meteo 20.10.2020
(meteo.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL