Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Καιρός / Επιδείνωση στα βόρεια μέχρι το Σάββατο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Επιδείνωση στα βόρεια μέχρι το Σάββατο

Καιρός Βροχή Φθινόπωρο
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις φέρνει για άλλη μια φορά η μίνι κακοκαιρία, που θα επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι αύριο Σάββατο. Ήδη τα φαινόμενα έχουν ξεκινήσει στα βορειοδυτικά – νησιά του Ιονίου, Ήπειρο και δυτική Στερεά. Από το βράδυ αναμένεται να επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα Παρασκευή  βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, αλλά προοδευτικά θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, θα εκδηλωθεί έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28, στην Ήπειρο από 8 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, φθάνοντας έως τα 7 μποφόρ.

Νεφώσεςι από το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ και θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς. Πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα ενδέχεται να εκδηλωθεί το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων τις βραδινές ώρες κατά περιόδους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL