Χαλάει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα το απόγευμα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, που θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο και τα 9 μποφόρ. Πάντως, η κακοκαιρία θα είναι σύντομη και θα διαρκέσει έως αύριο Τρίτη το απόγευμα.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:
- Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13-10-2020), το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
- Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος και Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.
- Από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.
- Από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν σε όλη τη δυτική Ελλάδα και περισσότερο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Αυτό διακρίνεται και στον χάρτη υετού που ακολουθεί για το πρώτο δωδεκάωρο και ακολούθως τα φαινόμενα επεκτείνονται ανατολικότερα επηρεάζοντας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, την υπόλοιπη Πελοπόννησο τη Μακεδονία, τη η Θράκη, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.