Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Αντιτρομοκρατική / Τρεις συλλήψεις για κατοχή όπλων και εκρηκτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιτρομοκρατική / Τρεις συλλήψεις για κατοχή όπλων και εκρηκτικών

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ
EUROKINISSI

Δύο άνδρες, 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, όλοι Έλληνες, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενοι για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, στο Κουκάκι, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά για κατασκευή βομβών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί – κατά το ΑΜΠΕ – παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα. Σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τέσσερις κατ' οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:

• 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 gr. (αμμωνίτιδα),

• 14κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

- Στις οικίες των συλληφθέντων:

•    πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

«Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL