Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Ηλεία / Σοβαρός τραυματισμός 32χρονης από πτώση κλαδιών δέντρου σε κάμπινγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλεία / Σοβαρός τραυματισμός 32χρονης από πτώση κλαδιών δέντρου σε κάμπινγκ

ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
(Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Με σοβαρά τραύματα στα πόδια ανασύρθηκε κάτω από τον σπασμένο ευκάλυπτο ενός κάμπινκ στο Γιαννιτσοχώρι της Ηλείας μία 32χρονη τουρίστρια από την Βρετανία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν τις πρώτες πρωινές ώρες προκάλεσαν την πτώση τμήματος του δέντρου κάτω από το οποίο είχε στήσει την σκηνή της, στις 4 περίπου το πρωί. Όπως αναφέρει το τοπικό ΗΛΕΙΑLIVE από όπου και η φωτογραφία, στο κάμπινγκ επικράτησε πανικός μεταξύ των εκεί παρευρισκόμενων.

ΗΛΕΙΑLIVE ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ
ΗΛΕΙΑLIVE

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και τα πληρώματα των οχημάτων που έφτασαν στο σημείο απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα, που μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κυπαρισσίας και παραμένει εκεί για νοσηλεία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε παρατείνει ως και το πρωί της Πέμπτης το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε ήδη εκδοθεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, καθώς και πρόσκαιρα την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο.

SCREENSHOT ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 24092020
SCREENSHOT

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε πολλές παραλιακές περιοχές της νότιας Ηλείας, κοντά στα όρια με τον νομό Μεσσηνίας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «εξ' αιτίας της καταιγίδας και του ανεμοστρόβιλου προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου στον Δήμο Ζαχάρως, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω πτώσης στύλων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος» ενώ «μάς έχουν αναφερθεί μεμονωμένες καταστροφές σε θερμοκήπια της περιοχής».

Σοβαρά προβλήματα και στο βόρειο Ιόνιο

Ξεριζωμένα δέντρα, πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές σε σπίτια και καταστήματα άφησε πίσω της η νέα κακοκαιρία και στην πόλη της Κέρκυρας.

Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην πλατεία Σπιανάδα, στο Λιστόν. Με παρέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας Κέρκυρας απομακρύνθηκαν στη συνέχεια οι τεράστιοι ξεριζωμένοι κορμοί από την κεντρική πλατεία της πόλης. Ζημιές υπέστησαν και πολλές σκεπές σπιτιών, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Παλιάς Πόλης. Σε περιοχές του νησιού οι δυνατοί άνεμοι συνοδεύτηκαν από έντονη βροχόπτωση, ακόμη και χαλάζι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL