Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Κορωνοϊός / Κραυγή αγωνίας από το Κρατικό Νίκαιας, δεν μπορεί να δεχτεί άλλα κρούσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κραυγή αγωνίας από το Κρατικό Νίκαιας, δεν μπορεί να δεχτεί άλλα κρούσματα

Γενικό Κρατικό Νίκαιας γιατροί νοσηλευτές
Ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (EUROKINISS/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στα όριά του βρίσκεται το σύστημα υγείας το οποίο έχει μείνει απροστάτευτο και «γυμνό» από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας. Οι πρώτες συνέπειες της κυβερνητικής αδράνειας εμφανίζονται στον Αττική, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας να εκπέμπει SOS καθώς αδυνατεί πλέον να δεχτεί άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι ενδεικτικό ότι προς παραίτηση οδεύουν τόσο ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, όσο και η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID του νοσοκομείου, μπροστά στην αδυναμία της μονάδας να δεχθεί κρούσματα κορωνοϊού.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, σημειώνοντας, επίσης, ότι η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας «δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID19».

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«ΕΚΤΑΚΤΟ 22/9

Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.

Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID».

https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1308373401724215297

 

Την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 που νοσηλεύονται στη Νίκαια κατήγγειλε μιλώντας στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, στην εκπομπή Η πρηνής θέση του σκοπευτή  με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδιακής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Πάνος Παπανικολάου. Ο Πάνος Παπανικολάου αναφέρθηκε στην κατάργηση των νοσοκομείων αναφοράς, ζήτησε την έκτακτη πρόσληψη γιατρών χωρίς διαγωνισμό για την άμεση κάλυψη των αναγκών, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει δυνατότητα συνταγογράφησης των τεστ για Covid.

Επιπλέον, έκανε λόγο για ενίσχυση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και έκανε λόγο για τον κίνδυνο να επανέλθουμε σε καθεστώς μονοθεματικής δημόσιας υγείας, που θα ήταν καταστροφικός, δεδομένης της υψηλής θνητότητας που παρουσίασαν ήδη από την άνοιξη οι υπόλοιπες ασθένειες.

Ανδρ. Ξανθός: Καταρρέει το αφήγημα της «θωράκισης» του ΕΣΥ

«Η επίσημη καταγγελία των γιατρών για την  αδυναμία ενός μεγάλου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου του Λεκανοπεδίου όπως της Νίκαιας, να νοσηλεύσει περιστατικά covid-19, αποδεικνύει πως οι «αλχημείες των αριθμών» εύκολα καταρρίπτονται. Όση επικοινωνιακή υπεροπλία και αν διαθέτει η κυβέρνηση» σχολιάζει ο Ανδρέας Ξανθός.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, «είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος και άρχισε ήδη να καταρρέει το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων» και της «θωράκισης» του  ΕΣΥ. Οι αντοχές της δημόσιας περίθαλψης και των ανθρώπων της εξαντλούνται.

Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, απαιτείται η μέγιστη δυνατή «ένεση» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μόνιμου και επικουρικού, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Ειδικά στα νοσοκομεία «πυλώνες» του ΕΣΥ που διαχειρίζονται καθημερινά, πέραν της πανδημίας, και χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσήματα. Το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και, με μέτρα έκτακτης ανάγκης, να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, καλύπτοντας αξιόπιστα τις ανάγκες υγείας των πολιτών  του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής» καταλήγει ο Ανδρ. Ξανθός.

Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας αναφέρει ότι δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ενώ σημειώνει ότι θα αυξηθούν οι κλίνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020)  σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί,  για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών.

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL