Live τώρα    
Γιατροί Χωρίς Σύνορα / Η Αστυνομία τους απαγόρευσε να φροντίσουν πρόσφυγες στη Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατροί Χωρίς Σύνορα / Η Αστυνομία τους απαγόρευσε να φροντίσουν πρόσφυγες στη Λέσβο

 Η κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο
Η κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο (twitter ΓΧΣ @MSFgreece)

Μέσω twitter σήμερα το πρωί οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατήγγειλαν ότι τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην κλινική, που έστησαν στη Λέσβο για την περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.

Μάλιστα ζητούσαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη μετακίνηση των προσφύγων στη νέα εγκατάσταση στο Καρά Τεπέ «να μην εμποδίζεται η παροχή ιατρικής φροντίδας».

Στην αρχική τους ανάρτηση σήμερα έγραψαν τα εξής:

«ΕΚΤΑΚΤΟ: Σήμερα το πρωί η ελληνική αστυνομία απέκλεισε την ομάδα μας από την πρόσβαση στη νέα κλινική μας #Lesbos. Η αστυνομική επιχείρηση για τη μετακίνηση των πρόσφυγων στη νέα εγκατάσταση, συνεχίζεται. Η παροχή ιατρικής φροντίδας δεν πρέπει να εμποδίζεται!»

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν τις επιχειρήσεις ειρηνικά. Είμαστε ο μόνος ιατρικός φορέας στη συγκεκριμένη ζώνη, αλλά συνεχίζουμε να μην έχουμε πρόσβαση! Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά δεν μπορούμε να τους προσεγγίσουμε. Γιατί μας εμποδίζουν; #Λέσβος»

Λίγο πριν τις 12:00 οι αρχές επέτρεψαν την πρόσβαση των ΓΧΣ στην κλινική και έτσι άρχισαν και πάλι την εξέταση και την περίθαλψη παιδιών και ενηλίκων.

Και με νέο τουίτ τους οι εκπρόσωποι της οργάνωσης επισήμαναν τα εξής: «Μετά από πολλές ώρες, ανοίξαμε ξανά την κλινική μας. Η επιχείρηση μεταφοράς ανθρώπων στη νέα δομή συνεχίζεται και ελπίζουμε οτι η κατάσταση δεν θα εκτραχυνθεί. Είναι ανησυχητικό ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, η παροχή ιατρικής φροντίδας αναγκάστηκε να διακοπεί.».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0