Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Μυτιλήνη / Απολύθηκε από την Εθνοφυλακή ο νταής που απειλούσε πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυτιλήνη / Απολύθηκε από την Εθνοφυλακή ο νταής που απειλούσε πρόσφυγες

ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ ΣΚΗΝΕΣ
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο Καρά Τεπέ είχαν μπει στο στόχαστρο του νταή Εθνοφύλακα

Η απόφαση για την απόλυση του Εθνοφύλακα που επιδόθηκε σε πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα  πάρθηκε από τον Διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού. Όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Στο Νησί,  στον κανονισμό εθνοφυλακής υπάρχει άρθρο σύμφωνα με το οποίο Εθνοφύλακας απολύεται όταν υπάρχουν λόγοι απείθειας ή λόγοι ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από χθες του ζητήθηκε να παραδώσει το όπλο του ενώ από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Εθνοφύλακας από την Καλλονή ο οποίος είναι και μέλος Συμβουλίου Κοινότητας, προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή όταν δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται ένοπλος να απειλεί πρόσφυγες και μετανάστες. Έγραφε συγκεκριμένα: 

ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ
Ο νταής εθνοφύλακας με ανάρτησή του στο Facebook, κραδαίνοντας όπλο απειλούσε ότι θα "ξεκάνει" πρόσφυγες και μετανάστες

«Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές…. ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο Εθνοφύλακα ζητήθηκε από χθες να παραδώσει το όπλο του ενώ από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και είναι ανεξάρτητη της θέσης του στην Εθνοφυλακή.

Ο ίδιος, μπροστά στο σάλο που προκλήθηκε και φοβούμενος τις επιπτώσεις, διέγραψε το λογαριασμό του στα social media.  πάντως αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω διαγράφοντας το λογαριασμό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL