Την ταυτοποίηση του ανθρώπου που φώναζε προ δύο μηνών μέσα στην αιθουσα του δικαστηρίου προς τη μητέρα του Παύλου Φύσσα "Πού είναι ο Παύλος σου τώρα" ανακοίνωσε χθες η αστυνομία. Πρόκειται για έναν 50χρονο, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και προσβολή μνήμης. Η δικογραφία που σχημάτισε η Κρατική Ασφάλεια υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Μαρτίου είχε υπάρξει και δεύτερο επεισόδιο σε διάλειμμα της δίκης, όταν η μητέρα του Π. Φύσσα αναγνώρισε τον συγκεκριμένο μέσα στη δίκη, τον υπέδειξε στους αστυνομικούς και τότε ο επικεφαλής της συνέστησε να μη δημιουργεί πρόβλημα γιατί θα τη βγάλει έξω! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος φέρεται να είναι ένας από αυτούς που φωτογραφίζουν επιδεικτικά τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Στο μεταξύ, χθες αντιπροσωπεία των διοργανωτών του σημερινού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, την Κατερίνα Γιαννούλια, μέλος Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, τον Γαβριήλ Κασιμάτη από την ΠΟΣΠΕΡΤ, τον πανεπιστημιακό Νίκο Στραβελάκη και τον Γιώργο Φιλιππάκη, μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ΝίκοΤόσκα. Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο γίνεται με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά του σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη για την οποία έχει συλληφθεί μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χ.Α.
Ταυτοποιήσεις και για άλλες υποθέσεις
Επιπλέον, χθες η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Κρατική Ασφάλεια ταυτοποίησε τρία άτομα, ηλικίας 20, 25 και 37 ετών, ως τους δράστες επιθέσεων εναντίον αστυνομικών και φθορών σε υπηρεσιακό λεωφορείο, που έγιναν στις 8 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου αγροτών στην Πλατεία Βάθη.
Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού κατά συναυτουργία, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, απόπειρας διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Κατά τις ίδιες ανακοινώσεις, ταυτοποίησε έναν 22χρονο ως τον κάτοχο τσάντας με επτά βόμβες μολότοφ, η οποία είχε εντοπιστεί στις 15 Νοεμβρίου 2016 στη συμβολή των οδών Ευαγγελικής Σχολής και Κοραή, στη Νέα Σμύρνη. Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.