Σκάνδαλο, που μπροστά του η υπόθεση Siemens ωχριά είναι η υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, καθώς σε αυτό φαίνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες εμπλεκόμενοι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι χρηματίζονταν κατευθείαν από την Ελβετία για να προωθούν φάρμακα με παράνομο και αντιεπιστημονικό τρόπο. Τα παραπάνω υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου και στον νόμο του προκατόχου του Ν. Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, "η υπερκοστολόγηση του φαρμάκου γινόταν όχι μόνο την περίοδο που υπήρχαν λεφτά στα ταμεία αλλά και την περίοδο των Μνημονίων, της φτωχοποίησης της κοινωνίας, που συμπολίτες μας δεν είχαν πρόσβαση στο φάρμακο και στην Υγεία".
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens, τονίζοντας ότι πρόκειται για "θέμα που ξεπερνά κατά κόρον σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν την επικαιρότητα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ήταν της Siemens". Ο Στ. Κοντονής πάντως επικαλέστηκε την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη όταν ρωτήθηκε αν στην υπόθεση περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών προσώπων.
Όσον αφορά την εξεταστική για τα εξοπλιστικά και τον Γ. Παπαντωνίου, ο υπουργός υπογράμμισε πως "σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί κάποια αδικήματα ή όχι". Ο ίδιος άφησε αιχμές και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, "ο οποίος γυρίζει τώρα στα κανάλια και ζητάει εκλογές".
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι θα υπάρξει εξισορρόπηση του νόμου Παρασκευόπουλου, σημειώνοντας ότι ορισμένα αδικήματα, όπως είναι οι ανθρωποκτονίες, οι οποίες γίνονται κατά τη διάρκεια ληστείας, οι ανθρωποκτονίες που γίνονται από εγκληματίες οι οποίοι είναι εκτελεστές συμβολαίων, οι βιασμοί κ.λπ., θα πρέπει να εξαιρεθούν.