Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Στη φυλακή ο χρυσαυγίτης Αλ. Ζέρβας για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη φυλακή ο χρυσαυγίτης Αλ. Ζέρβας για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Πέραν πάσης αμφιβολίας αναγνώρισε ενώπιον της ανακρίτριας ο 24χρονος φοιτητής Αλέξης Λάζαρης τον 46χρονο χρυσαυγτίτη Χρήστο Ζέρβα ως έναν από τους δράστες τους άγριου ξυλοδαρμού του την Παρασκευή έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Η καταλυτική του μαρτυρία ήταν αυτή που βάρυνε στην απόφαση σύμφωνα με την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος. Μάλιστα, η ανακρίτρια αναβάθμισε την αρχικά πλημμεληματική κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο δράστης επίσης βαρύνεται και με το κακούργημα της ληστείας. Ο μετακλητός υπάλληλος της Βουλής στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου, που εμφανιζόταν σε παλιότερο βίντεο να επαίρεται ότι "δεν φοβάμαι να πάω φυλακή", αντέδρασε οργισμένα στο άκουσμα της προφυλάκισης και αποχώρησε από τα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικών, βρίζοντας... "Αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά. Γαμημένε. Άντε, απόγονοι του Μπελογιάννη" φώναξε προκλητικά προς τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Ο Αλ. Λάζαρης έφτασε μέχρι τα δικαστήρια συνοδευόμενος από τη μητέρα του και με εμφανή τα σημάδια του ανελέητου ξυλοδαρμού του προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από την ανακρίτρια να αναγνωρίσει τον Ζέρβα, κάτι που έκανε χωρίς να διστάσει στιγμή. Αντίστοιχες μαρτυρίες έχουν ήδη δώσει και αυτόπτες μάρτυρες.

"Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας"

Δριμύ κατηγορώ κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε στη συνέχεια η μητέρα του φοιτητή, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια: "Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους. Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα".

Η μητέρα του θύματος τόνισε επίσης στην ανακρίτρια: "Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική, αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν. Βιώνουμε ως οικογένεια ένα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα τέσσερα άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία"...

Θρασύδειλοι, όπως πάντα...

Η αναγνώριση του χρυσαυγίτη από τον Αλ. Λάζαρη αμφισβητήθηκε από τον κατηγορούμενο, ο οποίος την απέδωσε στην... "κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ, και σε ορισμένα μάλιστα χωρίς απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων, αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα". Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση και ισχυρίστηκε πως για την εμπλοκή του ευθύνεται "άνθρωπος ο οποίος διατηρεί χρόνια αντιδικία μαζί μου".

Άλλοθι επιχείρησαν να δώσουν στον Ζέρβα δύο μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, αλλά πως ήταν μαζί εκείνη την ημέρα σε άλλο σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL