Την αντίδραση και των εργαζομένων του Mega προκάλεσε το εξώδικο της Digea, το οποίο ζητάει από το κανάλι να ρυθμίσει χρέος που αγγίζει τα 980.000 ευρώ για τη μεταφορά του σήματος του καναλιού πανελλαδικά. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για προσπάθεια των ανταγωνιστικών καναλιών να υπονομεύσουν την προσπάθεια κανονικής λειτουργίας του καναλιού.
Αρχικώς αντέδρασε η διοίκηση του Mega, υποστηρίζοντας με επίσημη ανακοίνωσή της ότι ικανοποίησε την οφειλή μία μέρα μετά τη λήξη της διορίας. Στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη οι εργαζόμενοι διά των εκπροσώπων τους, οι οποίοι καταφέρονται κατά «εκπροσώπων συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, να ρίξουν 'μαύρο' (υποβάθμιση σήματος) στη συχνότητα του Mega, με δήθεν αφορμή ότι δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της πληρωμής της δόσης». Και αυτό συμβαίνει ενώ «τα χρέη άλλων τηλεοπτικών σταθμών (εν λειτουργία ή μη), παραμένουν ανεξόφλητα εδώ και χρόνια».
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «ζητούν από τους εκπροσώπους συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, να μην βάζουν «τρικλοποδιές» -όχι μόνο εντός Digea αλλά και στη διαφημιστική αγορά», καθώς το Mega «βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του, αγκαλιασμένο από τους τηλεθεατές και τη διαφημιστική αγορά (και αυτό ενοχλεί περισσότερο) καθώς είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια για την επάνοδό του στην πλήρη κανονικότητα».