Στον "Ελληνικό Σεπτέμβρη", όταν η Χρυσή Αυγή αισθανόταν παντοδύναμη και κλιμάκωνε σε ένταση και αγριότητα τις επιθέσεις της, αναφέρθηκε χθες καταθέτοντας για τρίτη ημέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλων Αττικής Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, θύμα κι αυτός της βάρβαρης επίθεσης από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου τον Σεπτέμβριο του 2013 αναφέρθηκε σε "αίσθημα ατιμωρησίας" της Χρυσής Αυγής, ενώ επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πλήρη γνώση όλων των αιματηρών δράσεων του κόμματος.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο "Ελληνικός Σεπτέμβρης" "ήταν αυτό που έλεγαν οι ηγέτες τους και στα κανάλια, ότι 'μετά τη σφαλιάρα στην Κανέλλη, μην ανησυχείτε. Όσο βαράμε παίρνουμε (δημοσκοπικά) δύο μονάδες πάνω'" και τον συνδύασε με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, όπως η επίθεση στο ΠΑΜΕ, τα επεισόδια στον Μελιγαλά και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το αν ο Ν. Μιχαλολιάκος ήταν σε γνώση της δράσης των ταγμάτων εφόδου ο μάρτυρας είπε: "Στην ιστοσελίδα enikos.gr το 2015, έχω δει κάτι δημοσιεύματα που συνδέουν τον ηγέτη της Χρυσής Αυγής με τις επιθέσεις. Αναφέρεται σε μήνυμα για 'freikorps' (τάγματα εφόδου) και λέει 'ν' αγιάσουν τα χεράκια σας'... Μετά τη δολοφονία Φύσσα, από το ίδιο κινητό, έχει στείλει μηνύματα για 'Ελληνικό Σεπτέμβρη'. Ουσιαστικά είναι έπαινος για τον Μιχαλολιάκο η στιχομυθία".
Ειδικότερα για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, ο Σ. Πουλικόγιαννης την ενέταξε σε μία ευρύτερη επίθεση στη Ζώνη του Περάματος με σκοπό τον απόλυτο έλεγχό της. Όπως είπε, "δεν ξέρω ποια θα ήταν η συνέχεια, αν δεν είχε πάρει διάσταση η υπόθεση. Οι απειλές συνεχίζονται ακόμη και σήμερα".
Ο μάρτυρας μίλησε και για τον Π. Φύσσα, που "ήταν τρομερό παιδί, και στις παρέες του, και στις σχέσεις του, και στη δουλειά, τον γνώριζα προσωπικά. (...) Είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, ήταν αγαπητός στη δουλειά, έφτιαχνε διαρκώς στίχους, είχε δουλέψει στη Ζώνη, ακόμη και με κάποιους που εμπλέκονται στη δολοφονία του, όπως ο Μιχάλαρος".
Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή ουδέποτε αποδοκίμασε ή απομάκρυνε τα μέλη της για τις επιθέσεις τους, όπως π.χ. ο Αναστάσιος Πανταζής που εμπλέκεται τόσο στην επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες. "Αν τον είχε απομακρύνει, δεν θα είχε επιτεθεί σε εμάς. Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο, ο Πανταζής όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά έλαβε και εύσημα".
Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, στην επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ "υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία" και πρόσθεσε ότι "και στη δολοφονία Φύσσα, η στάση της Αστυνομίας μόνο ως ενδεδειγμένη δεν μπορεί να εκληφθεί".
Η χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με συνεχόμενες διακοπές από την υπεράσπιση που πυροδοτούσε την ένταση, ενώ η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη δεν δίστασε να αποβάλει από την αίθουσα μέλος του ακροατηρίου από την πλευρά της Χρυσής Αυγής που γέλασε σε κάποια από τις απαντήσεις του μάρτυρα.
Η δίκη συνεχίζεται.