Με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών συναντήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κυβερνητική εκπρόσωπο για τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου και ζήτησε να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις τους και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας. Η Όλγα Γεροβασίλη μετέφερε στα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί μαζί τους στις 24 Οκτωβρίου.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου, προσερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δήλωσή του τάχθηκε στο πλευρό των παραπληγικών και ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.
«Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Τετραπληγικών μας συνδέουν κοινοί αγώνες από τη δεκαετία του '70, όταν ξεκινήσαμε τις μεγάλες πορείες για το δικαίωμα των δυνητικά αναπήρων να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και να διεκδικούν κοινωνικά δικαιώματα τα οποία οφείλει κάθε φορά η Πολιτεία με κατανόηση να αντιμετωπίζει» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει σήμερα ακόμα μια κινητοποίηση και χαίρομαι που δεν είναι από τους ανθρώπους που παραιτούνται εύκολα. Παρά τις δυσκολίες, διεκδικούν τα δικαιώματά τους και καλώς πράττουν. Και η κυβέρνηση πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παραπληγικών άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο, ακόμα και έχοντας μπροστά της την οποιαδήποτε πίεση των θεσμών. Δηλαδή, να επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή».