Live τώρα    
Απάντηση στο εξώδικο του υπόδικου Γ. Λαγού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση στο εξώδικο του υπόδικου Γ. Λαγού

Εξώδικο στην εφημερίδα μας έστειλε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενοχλημένος από ρεπορτάζ της "Αυγής" (9.9.2016) για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό αναφέρονταν ότι η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και ο άγριος ξυλοδαρμός ενός από αυτούς ουσιαστικά είχαν προαναγγελθεί από τον ίδιο λίγες ώρες πριν, κατά την ομιλία του σε ομοϊδέατες του.

Ο Γ. Λαγός, που απειλεί με αγωγές και μηνύσεις, αναφέρει ότι "Στο εν λόγω δημοσίευμα η συντάκτης σας (Ειρ.Λαζ.), ενεργώντας μάλλον ως εφέτης δικαστής, αποφάσισε να αναφέρει το όνομά μου, έχοντας μάλιστα το θράσος να εκφέρει και την προσωπική της άποψη ως αποδεδειγμένη δικαστική ετυμηγορία". Σύμφωνα με την εξώδικη διαμαρτυρία του, προσβάλαμε την τιμή και την υπόληψή του, γιατί "Κατά την περάτωση της κύριας ανάκρισης που διήρκησε περίπου δύο χρόνια, αναδείχθηκε περίτρανα ότι το εν λόγω βίντεο είναι εντελώς άσχετο με το περιστατικό των αλιεργατών και για τον λόγο αυτό δεν στοιχειοθετήθηκε η ηθική αυτουργία εις βάρος μου για κανένα περιστατικό. Ενέργεια που αποδεικνύει ότι αφενός η ελληνική Δικαιοσύνη δεν ενστερνίζεται και δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο και την εφημερίδα σας, αφετέρου ότι η προσωπική σας άποψη τυγχάνει συκοφαντική και υβριστική σε βάρος μου, με μοναδικό σκοπό να μου προκαλέσει ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη, προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου".

Η "Αυγή", όπως κάνει πάντα, δεν θα μπει σε προσωπική διαμάχη με τον Γ. Λαγό, αλλά θα απαντήσει ως οφείλει με ατράνταχτα και αδιάσειστα στοιχεία.

Η προαναγγελία τού χτυπήματος στους φτωχούς βιοπαλαιστές Αιγύπτιους ψαράδες, στις 12 Ιουνίου 2012, καταγράφεται σε βίντεο ώρες πριν από το χτύπημα, όπου ο Γ. Λαγός, μιλώντας στην καφετέρια "Αίνιγμα" του Περάματος, λέει επί λέξει: "...Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή...". Το επίμαχο βίντεο αποτελεί κομμάτι της δικογραφίας και αναμένεται να προβληθεί στη δίκη, στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων, ως αποδεικτικό στοιχείο που θα στηρίξει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, το υπ' αριθμόν 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Γ. Λαγού ότι "η ελληνική δικαιοσύνη δεν ενστερνίζεται και δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη δημοσιογράφο και την εφημερίδα σας". Το βούλευμα στη σελίδα 246 αναφέρεται στον Θωμά Μαριά, έναν εκ των δραστών της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες, ο οποίος "μετείχε στην εξαιρετικής βιαιότητας επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, υλοποιώντας τις εντολές του 'περιφερειάρχη' Ιωάννη Λαγού, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, λίγες ώρες πριν είχε εξαγγείλει τον εξοβελισμό των Αιγυπτίων ψαράδων από το Πέραμα, δίνοντας έτσι το 'σήμα' - εντολή για τη συγκεκριμένη επίθεση".

Αυτά προς το παρόν κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL