Live τώρα    
Εξετάζεται το αίτημα για καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του MEGA
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξετάζεται το αίτημα για καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του MEGA

Το αίτημα του Δ.Σ. της Τηλέτυπος- Mega προς την Alpha Bank, προκειμένου να αποδεσμευθεί χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του καναλιού και να δοθεί για τη μισθοδοσία του προσωπικού, επιβεβαιώνουν ότι έχουν λάβει στελέχη της τράπεζας. Σύμφωνα με τις ίδιες τραπεζικές πηγές, ήδη το αίτημα μεταβιβάστηκε στη νομική υπηρεσία της Alpha Bank και μελετάται. Η εξέταση του αιτήματος θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες, καθώς, όπως αναφέρεται, υπάρχουν σύνθετα νομικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν.

Νωρίτερα χθες, με επιστολή του το Mega προς την Alpha Bank -συντονίστρια του ομολογιακού δανείου- σημειώνει ότι το συνολικό δεσμευθέν ποσό υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως αναφέρει, ο τραπεζικός δανεισμός είναι ενήμερος. Η δέσμευση των λογαριασμών «υπερβαίνει το κοινό μέτρο και υπεισέρχεται καταφανώς στο πεδίο της καταχρηστικότητας» υποστηρίζεται στην επιστολή, με την οποία ζητείται να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί για να εξοφληθούν οφειλές προς την εφορία και να καταβληθούν οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, σε συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ενώ τα οφειλόμενα μισθοδοσίας εκτιμήθηκαν περίπου σε 5 εκατ. ευρώ για 5 μήνες. Οι επισχέσεις ξεκίνησαν χθες, ενώ πιθανότατα από Δευτέρα θα σταματήσει και η μετάδοση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων. Στην ίδια συνέλευση οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν επίσης ότι η εταιρεία Τηλέτυπος διατηρεί περισσότερους λογαριασμούς στις τράπεζες, ορισμένοι από τους οποίους δεν είναι δεσμευμένοι, όμως, άγνωστο για ποιο λόγο, οι λογαριασμοί αυτοί δεν αξιοποιούνται για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0