ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ
Προς διέξοδο φαίνεται πως βαίνει η "μάχη" του λιμανιού, καθώς η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σε σχέδιο επίλυσης το οποίο ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των λιμενεργατών.
Όπως έγραφε χθες η "Α", ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και εξαντλητικές διαβουλεύσεις ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγει ο δρόμος για την προστασία των συλλογικών συμβάσεων και των εσωτερικών κανονισμών εργασίας και λειτουργίας με νομοθετική ισχύ, μέσω του κυρωτικού νόμου.
Ωστόσο, έως και την ώρα που έκλεινε το φύλλο της "Α" εκκρεμούσε η νομική διαμόρφωση του σχεδίου. Με την ολοκλήρωση του σχεδίου επρόκειτο να κληθούν εκτάκτως στο υπουργείο Ναυτιλίας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προκειμένου ο Θ. Δρίτσας να τους το παρουσιάσει.
Νωρίς χθες το πρωί, ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του ΟΛΠ "παγώνοντας" το λιμάνι για μερικές ώρες. Η κατάληψη λύθηκε το μεσημέρι, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, που βρίσκονταν χθες στην 22η ημέρα της απεργίας τους, στόχος ήταν να αναδειχθεί το θέμα και να γίνει σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προστασία τους μετά την ιδιωτικοποίηση.