Συνεχίζονται οι επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία. Χθες επεστράφησαν στην Τουρκία 13 Σύροι πρόσφυγες. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 6 άντρες, 3 γυναίκες και 4 συνοδευόμενους ανήλικους.
Η επιστροφή τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τη Frontex, το οποίο απογειώθηκε από τη Χίο με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας. Κατά την ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι επιστραφέντες δεν είχαν καταθέσει αίτημα για άσυλο, ενώ είχαν ζητήσει οι ίδιοι να αναχωρήσουν για την Τουρκία.
8.286 πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου
Τους 58.367 πρόσφυγες έφτασαν οι καταγεγραμμένοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συντονιστικού για τους πρόσφυγες. Μέχρι χθες στις 8 το πρωί είχαμε 8 νεοεισερχόμενους και 6.385 πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενους χώρους της Υ.Α.
Στους δύο χώρους στους Ευζώνους, στον έναν στην περιοχή του ξενοδοχείου "Χαρά", καταγράφονται 846 πρόσφυγες και στο βενζινάδικο της BP ακόμα 872. Ο πληθυσμός μεταναστών και προσφύγων στα νησιά έχει φτάσει συνολικά τους 8.286.
Συγκεκριμένα, τα επίσημα στοιχεία κατέγραφαν στη Λέσβο 3.474 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2.491, στη Σάμο 1.227, στη Λέρο 503, στην Κω 531, ενώ ακόμη 51 πρόσφυγες καταγράφονται στη Ρόδο και 9 στην Κάλυμνο.
Την ίδια ώρα, στα κέντρα γύρω από τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει μεταφερθεί μεγάλο μέρος των προσφύγων της Ειδομένης, τα στοιχεία του συντονιστικού έδειχναν ότι στα Λαγκαδίκια βρίσκονταν 908 πρόσφυγες, στο Ωραιόκαστρο 1.433, στο κτήριο Καραμανλή στη Σίνδο 600, στη Frakapor 568, στο Καλοχώρι 486, στην πρώην Softex στο Κορδελιό 1.424, στο Βαγιοχώρι 125, στο Δερβένι 810 και στη Sinatex στο Καβαλάρι 229.
Στα ίδια στοιχεία του συντονιστικού μέχρι τις 8 το πρωί καταγράφονταν 1.394 πρόσφυγες στον Πειραιά, ενώ σε όλη την Αττική έχουμε 14.674, στην κεντρική Ελλάδα 2.238, στη νότια Ελλάδα 283 και στη βόρεια Ελλάδα (Ήπειρος και Μακεδονία) 26.501.