Live τώρα    
Με εξετάσεις οι άδειες οπλοφορίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με εξετάσεις οι άδειες οπλοφορίας

Με εξετάσεις πλέον θα χορηγούνται οι άδειες οπλοφορίας στους πολίτες, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Οι εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περιλαμβάνουν θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου για το οποίο αιτούνται οι πολίτες την οπλοφορία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι "ενδιαφερόμενοι πολίτες συμμετέχουν στις εξετάσεις εφόσον με απόφαση του διευθυντή τής κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού κριθεί ότι: συντρέχουν στο πρόσωπό τους ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, ώστε για την ασφάλειά τους να είναι δυνατή η χορήγηση της αιτούμενης άδειας και δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που ορίζει η νομοθεσία (άρθρο 18 του Ν. 2168/1993).

Όσοι πολίτες είναι ήδη κάτοχοι άδειας οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, πριν από τη λήξη της άδειας και κατά τον χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών ανανέωσης της εφόσον κριθεί με απόφαση του διευθυντή τής κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ότι διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα υποβάλλονται μία φορά στις εν λόγω εξετάσεις".

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι μόνο υποψήφιος που κρίθηκε ότι διαθέτει τις παραπάνω προϋποθέσεις θα υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ κατά τον χρόνο παραλαβής της προαναφερόμενης απόφασης θα προσκομίζει παράβολο αξίας 150 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0