Live τώρα    
Ξεκινούν για την Αθήνα οι αγρότες - Ανοιχτά τα Τέμπη μέχρι τις 12.00
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινούν για την Αθήνα οι αγρότες - Ανοιχτά τα Τέμπη μέχρι τις 12.00

Μαζική αναμένεται να είναι αύριο, η κάθοδος προς την Αθήνα αγροτών από την Λάρισα οι οποίοι εντάσσονται στην δυναμική του μπλόκου της Νίκαιας.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν περί τα 35 με 40 λεωφορεία ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι από χωριά του νομού ενώ επίσης θα μετακινηθούν προς Αθήνα και πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Απόψε αναχωρούν από το λιμάνι του Ηρακλείου οι αγρότες την ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Σύνταγμα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες συμφώνησαν με τους εκπροσώπους των αγροτών να δοθούν ειδικές εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας, με εισιτήριο 20 ευρώ.
 
Στο μεταξύ άνοιξαν από τις 21.00 τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
 
Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Τις δικές της προτάσεις στέλνει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

Με τις δικές τους προτάσεις, τις οποίες και θα αποστείλουν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεσμεύονται να προσέλθουν σε διάλογο οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων -αριθμεί 60 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα- όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Γιάννης Παναγής.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, στη σημερινή συνάντηση που συγκάλεσε η Πανελλήνια Επιτροπή στην Πέλλα, και διήρκησε για περισσότερες από πέντε ώρες, «η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη συνάντηση συμφώνησε με την κίνηση αυτή (28 ναι και 15 σε αναμονή)».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «επειδή υπήρξαν και κάποιοι που εκδήλωσαν την επιθυμία να το συζητήσουν πρώτα με τους συμμετέχοντες στα μπλόκα που εκπροσωπούν, θα περιμένουμε την οριστική τους απάντηση μέχρι το Σάββατο, νωρίς το μεσημέρι, όπως και αυτών που συντάσσονται μαζί μας και δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν».

Μάλιστα, με βάση την προθεσμία που δόθηκε, ο Γιάννης Παναγής απηύθυνε ευρύ κάλεσμα στους εκπροσώπους των μπλόκων που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να προσθέσουν και αυτοί τυχόν αιτήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στις «προτάσεις μας, να τις υπογράψουν και έτσι να πάμε στον διάλογο όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα που βρισκόμαστε στο δρόμο για περισσότερες από 20 ημέρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γ. Παναγής επισήμανε «οι προτάσεις μας δεν είναι μακριά από αυτές των Τεμπών, αλλά και όλων των άλλων που δίνουν τον αγώνα τους στους δρόμους». Διευκρίνισε μεταξύ άλλων, «θέλουμε έναν αυτόνομο ΟΓΑ, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και 3.000 για κάθε τέκνο, διατήρηση φορολογικού καθεστώτος στο 13% και λειτουργία του μητρώου αγροτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0