Live τώρα    
Ενώ δεν υπάρχει / Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ ανακάλυψε η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ δεν υπάρχει / Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ ανακάλυψε η Ν.Δ.

«Αυταρχισμό» βλέπει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα «αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του κράτους δικαίου».

Κι αν αυτό είναι αξιολογική κρίση, δεν ισχύει το ίδιο για τη διαπίστωσή του ότι στον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες «αφαιρούνται σημαντικές αρμοδιότητες και εξασθενείται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προς όφελος της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας». Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., «το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν διαθέτει επαρκή αρμοδιότητα και δυνατότητα, ώστε ανεξάρτητα να αποφασίζει για τις αδειοδοτήσεις».

Η αλήθεια είναι ότι απολύτως καμία αρμοδιότητα του ΕΣΡ δεν αφαιρείται, αντίθετα διατηρούνται ακριβώς οι ίδιες αρμοδιότητες που είχε η Ανεξάρτητη Αρχή και με τον προηγούμενο νόμο, ψηφισμένο από τη Ν.Δ. Την παραδοχή αυτή μάλιστα έκανε και η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει η Αρχή προ μηνών. Σε εκείνο τον νόμο (2007) μάλιστα, η αρμοδιότητα ορισμού του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών ανήκε επίσης στον υπουργό Επικρατείας, με αρμοδιότητα τον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Ένωση Κεντρώων: Να μην κλείσει κανένα κανάλι

Σε άλλο μήκος κύματος η Ένωση Κεντρώων. Με ανακοίνωσή της σημειώνει γιατί δεν ψήφισε υπέρ της πρότασης στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής: «Λυπούμαστε αλλά μετά από αυτήν την εξέλιξη ήταν αδύνατον η Ένωση Κεντρώων να ψηφίσει το ΕΣΡ του κ. Βούτση γιατί η συγκρότησή του και μόνο θα έδινε το δικαίωμα στον υπουργό να καρατομήσει κανάλια. Εμείς θα ψηφίσουμε για το ΕΣΡ μόνο αν δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι όλα τα κανάλια που λειτουργούν επί 30 χρόνια θα συνεχίσουν να λειτουργούν».

Ο Κ. Χατζηδάκης αναζητεί το αόρατο χέρι της αγοράς εδώ και 25 χρόνια

Το μαύρο άσπρο επιχείρησε να κάνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας χθες στον Parapolitika fm. Μιλώντας στην εκπομπή των Κουρτάκη- Τζένου ο νέος αντιπρόεδρος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, κατέληξαν σε υπερβολικό για τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας αριθμό καναλιών και μάλιστα υπερχρεωμένων.

Όταν ο κ. Χατζηδάκης ρωτήθηκε αν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης όπου επί 25 χρόνια οι τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται σε προσωρινό καθεστώς, απάντησε αφοπλιστικά: «Μίλησα μόνος μου για τα λάθη μας»!

Η αμηχανία φάνηκε και όταν εκλήθη να απαντήσει και επικαλέστηκε το... αόρατο χέρι της αγοράς. Όταν ερωτάται «μπορεί μια χώρα με 4,5 εκατομμύρια ενεργό πληθυσμό να έχει 7 κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας», απαντά ότι «σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά μπορεί να τα δείξει η αγορά». Όταν ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι "η αγορά το έχει ήδη δείξει, αφού έχουμε 7 κανάλια με 200 εκατομμύρια δάνεια το καθένα από τις τράπεζες» και μάλιστα χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις, ο κ. Χατζηδάκης περιορίζεται να ζητήσει την... τιμωρία των υπευθύνων για το παρελθόν.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο Κ. Χατζηδάκης υποστήριξε επίσης

* ότι από 7 οι άδειες καναλιών σήμερα, θα μειωθούν σε 4.

Είναι γνωστό ότι σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου άδειες

* ότι ενώ λένε πως θέλουν να πάρουν χρήματα από τις άδειες, αν δώσουν μόνο 4 άδειες, θα πάρουν λίγα χρήματα. Πώς θα πάρουν πολλά χρήματα με λίγες άδειες; διερωτήθηκε.

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Η «σπανιότητα» ενός αγαθού, σύμφωνα με τη λογική του, μειώνει την τιμή του, σε αντίθεση με τα αγαθά που είναι σε αφθονία για όλους, τα οποία πωλούνται ακριβότερα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0