Τρία άτομα συνέλαβαν την Κυριακή αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για διευκόλυνση εξόδου και παράνομη μεταφορά μεταναστών. Πρόκειται για ένα 28χρονο Έλληνα, έναν 27χρονο Αφγανό και έναν 36χρονο Ιρακινό. Οι συλλήψεις έγιναν σύμφωνα με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, κατά την επιβίβαση μεταναστών και προσφύγων σε λεωφορείο για να αναχωρήσουν πιθανότατα προς την Ειδομένη. Πιο συγκεκριμένα ο 48χρονος ήταν ο οδηγός και οι άλλοι δύο συλληφθέντες συντόνιζαν την επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών διαφόρων υπηκοοτήτων, κατά την αστυνομία.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εξακριβώθηκε ότι 20 εκ των επιβατών, διαφόρων υπηκοοτήτων, ήταν κάτοχοι πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και συνελήφθησαν. Τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα τα είχαν χορηγήσει οι τρεις, που κατηγορούνται από τις αρχές ως διακινητές, με σκοπό να εξαπατήσουν τις αρχές ως προς την υπηκοότητά τους και να καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα.
Εις βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί διευκόλυνσης παράνομης εξόδου και παράνομης μεταφοράς μεταναστών.