Live τώρα    
Στην τελική φάση η διαδικασία ανάδειξης διευθυντών εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην τελική φάση η διαδικασία ανάδειξης διευθυντών εκπαίδευσης

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε υποδειγματικά η ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων διευθυντών εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με την ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης και χθες ανακοινώθηκε στους δικτυακούς τόπους των Περιφερειακών Διευθύνσεων η μοριοδότηση των υποψηφίων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, η οποία χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια, αξιοπιστία, εγκυρότητα και αξιοκρατία, θα ακολουθήσουν το διάστημα 12 - 19 Ιανουαρίου οι συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον του συμβουλίου επιλογής. Μετά τις συνεντεύξεις, θα ολοκληρωθούν και θα αναρτηθούν οι πίνακες της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων διευθυντών.

Από 20 έως 22.1 οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν τις ενστάσεις τους και μετά την εκδίκασή τους στις 25.1 θα καταρτιστούν οι αναμορφωμένοι πίνακες, οι οποίοι θα αποσταλούν προς κύρωση στον υπουργό Παιδείας. Από 27 έως 29.1 θα υπάρξουν οι προτάσεις και η απόφαση τοποθέτησης των διευθυντών Εκπαίδευσης από τα συμβούλια επιλογής και τον υπουργό Παιδείας αντίστοιχα. Την 1η Φεβρουαρίου οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα η διαδικασία, γεγονός που, όπως επισημαίνουν, δείχνει ότι το σύνολο της εκπαίδευσης και ο διοικητικός μηχανισμός έχουν αγκαλιάσει πλήρως τον νέο θεσμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0