Εναντίον του κατεβάσματος των εκκλησιαστικών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες τοποθετήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Άργος, όπου συμμετείχε στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Πέτρου. «Όταν υπάρχει σκέψη να κατεβεί από το σχολείο η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον Εσταυρωμένο και την Παναγία μας, πού βρισκόμαστε;» αναρωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας την αξία της παράδοσης για την υπέρβαση της κρίσης.
Ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην αποκαθήλωση των εικόνων των αγωνιστών του 1821 από τις σχολικές αίθουσες όπου υπήρχαν παλαιότερα παρατηρώντας ότι «ήρθαμε εμείς οι νεότεροι, οι μοντέρνοι, οι προοδευτικοί, και τι είπαμε; Στα σκουπίδια αυτά, δεν μας χρειάζονται» και υποστηρίζοντας ότι: «Περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όποια λύση κι αν δοθεί έξω από αυτά, θα είναι ασπιρίνη, πώς μπορούμε να έχουμε αντισώματα στις δυσκολίες μας;».
Σχολιάζοντας το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι η περιουσία δεν πρόκειται να πουληθεί ή να δοθεί σε πρόσωπα ή φορείς σημειώνοντας ότι η εκκλησιαστική περιουσία «θα αξιοποιηθεί και τα έσοδα θα διατεθούν στην Πολιτεία και στην Εκκλησία για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες».
Κ.Π.