Προφυλακιστέο έκρινε την Κυριακή ο ανακριτής τον 31χρονο Αντώνη Σταμπούλο, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης σε γκαράζ στον Βύρωνα το οποίο η αστυνομία ανακοίνωσε πως είχε νοικιαστεί από τον Ν. Μαζιώτη.
Ο 31χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οπλοφορίας.
Πληροφορίες υποστήριζαν πως ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απολογηθεί έως ότου -όπως αναφέρει η συνήγορός του, Ι. Κούρτοβικ- ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του.
Σε δήλωσή της η κ. Κούρτοβικ, σχετικά με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο σχετικά με τον εντολέα της και τα κατασχεθέντα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υποστήριξε ότι όλο αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία. «Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου» είπε.
Έφοδοι σε Κυψέλη - Θησείο
Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική με τα κλειδιά που βρήκε στην κατοχή του συλληφθέντος άνοιξε το Σάββατο διαμέρισμα στην Κυψέλη και συνεχίζει να ψάχνει για άλλους χώρους που ίσως έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο ή συνεργούς. Έπειτα από την έρευνα του πατρικού του στην Πεύκη, του αυτοκινήτου του και της μηχανής που είχε χρησιμοποιήσει για να φτάσει στο γκαράζ, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο διαμέρισμα της Κυψέλης, ενώ ερεύνησαν και το εργαστήριο συγγενούς του στο Θησείο.
Καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχετικά με το αν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο στις έρευνες αυτές, πέραν της δημοσίευσης τωρινής φωτογραφίας του το Σάββατο.
Ο ίδιος με κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia λέει πως είναι "αιχμάλωτος στα χέρια του κεφαλαίου" και περιγράφει τις συνθήκες κράτησής του κατά τις πρώτες 48 ώρες στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ.
Ε.Ζ.