Live τώρα    
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Εκπομπή 360ο - ο κύκλος μιας έρευνας

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου ξεκινά η εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha. Η εκπομπή «360ο» προβάλλεται μεσάνυχτα, ώρα 12.00. Επιλέγει θέματα που θεωρεί ότι αξίζει κάποιος να σταθεί παραπάνω, να τα αισθανθεί και να τα κατανοήσει. Αναζητά μικρές και μεγάλες ανθρώπινες ιστορίες που οδηγούν σε ένα μεγαλύτερο ζήτημα ή πρόβλημα της κοινωνίας. Αναζητά γνωστούς και άγνωστους ήρωες. Αναζητά πρότυπα και οράματα. Αναζητά να ξετυλίξει, τελικά, μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

Αθήνα 9,84 με αλλαγή σκυτάλης

Δύο νέα πρόσωπα αναμένεται να ανακοινωθούν μεθαύριο για το τιμόνι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ, της εταιρείας του σταθμού, αναμένεται να ανακοινωθεί ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης ("Ελευθεροτυπία", ΕΡΑ), καθώς με την αλλαγή του καταστατικού δεν υπάρχει υποχρέωση ο πρόεδρος να είναι αιρετός δημοτικός σύμβουλος. Στη θέση του Τ. Καμπύλη αναμένεται να τοποθετηθεί η δημοσιογράφος του σταθμού Νόνη Καραγιάννη. Είναι άγνωστο ακόμα εάν το νέο σχήμα θα είναι «προεδροκεντρικό», όπως παλιά, ή «διευθυντοκεντρικό» όπως πρόσφατα, πριν από την αποχώρηση Καμπύλη. Σε κάθε περίπτωση, τη μεγαλύτερη σημασία την έχει ο προϋπολογισμός, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει σταθερός. Βάσει Μνημονίου, ο σταθμός «οφείλει» να μειώσει κατά 10% τον αριθμό των (70) συμβασιούχων που απασχολεί.

ΕΝΦΙΑ μέσω... ΝΕΡΙΤ

Για λαθραία επιβολή φόρου κάνουν λόγο τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι Ν. Τσούκαλης, Δ. Αναγνωστάκης, Α. Ξηροτύρη και Θ. Ψύρρας, με ερώτησή τους στον υπουργό Επικρατείας και την υφυπουργό στον πρωθυπουργό. Όπως σημειώνουν, παρακρατάται το 50% από το ανταποδοτικό τέλος της ΝΕΡΙΤ (προϋπολογίζεται στα 191 εκατ. ευρώ για το 2014), παρότι ο ιδρυτικός νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Έτσι για τη ΝΕΡΙΤ θα δαπανηθούν περί τα 101 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ τα υπόλοιπα θα διοχετευτούν «για να υπολογίζεται το παρακρατούμενο ποσό (το οποίο είναι περίπου 100 εκ. ευρώ) στο συνολικό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού», όπως προκύπτει από την επιστολή του Α. Ζούλα, μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Οι βουλευτές ρωτούν σε ποια νομική διάταξη βασίζεται το σκεπτικό της παρακράτησης μέρους του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο χρεώνεται στους πολίτες προς τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ως άλλο «χαράτσι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0