Σε νέα πρόσωπα, αλλά και σε πλοία - "φαντάσματα", στρέφονται οι έρευνες των αρχών και των ξένων υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της ηρωίνης, μετά την προφυλάκιση των 23 έως τώρα συλληφθέντων. Από τον λαβύρινθο της διαδρομής του "Nour One" από τη μία ναυτιλιακή εταιρεία στην άλλη, καθώς και από συνεργάτες του Ευ. Γιανουσάκη, έχουν προκύψει νέα πρόσωπα, επιχειρηματίες, που θα μπορούσαν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στο δίκτυο διακίνησης της ποσότητας - "μαμούθ" και θεωρείται βέβαιο πως ο αρμόδιος ανακριτής θα ζητήσει την εξέταση νέων μαρτύρων, ενώ δεν αποκλείεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για άλλα πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι της ηρωίνης με το "Nour One" προς την Ευρώπη μέσω της χώρας μας δεν ήταν το μοναδικό. Όπως αναφέρει και το pireas2day.gr, οι αρχές ερευνούν σε βάθος τρεις περιπτώσεις "ύποπτων" πλοίων. Συγκεκριμένα, το "Nour One" εμφανίζεται να ανήκει από τον Ιούλιο του 2012 στην Klik Shipmanagement, με εκπρόσωπο την 53χρονη προφυλακισμένη γυναίκα που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα. Το συγκεκριμένο πλοίο ταξίδευε με το όνομα "Κύθνος" έως το 2012, οπότε και ύψωσε σημαία Τόγκο και μετονομάστηκε.
Στην ίδια εταιρεία φαίνεται να ανήκει το "IRO". Ένα πλοίο, "φάντασμα", που παλαιότερα έφερε την ονομασία "Hector" και στη συνέχεια "Oceanic Force", στο οποίο είχε απαγορευτεί η προσέγγιση σε ευρωπαϊκά λιμάνια, λόγω σειράς παραβάσεων. Την 1η Φεβρουαρίου 2014 το πλοίο εμφανίζεται να αγοράζεται από την Klik Shipmanagement, να υψώνει σημαία Σιέρα Λεόνε και να μετονομάζεται σε «IRO», ενώ το 2012 είχε δηλωθεί πως πάει για διάλυση. Από 1.2.2014 "εξαφανίζεται". Το τρίτο πλοίο, με αντίστοιχη διαδρομή και πέντε αλλαγές ονόματος, είναι το "Grand Island", στη διαχείριση του οποίου φέρεται να εμπλέκεται ο Ε. Γιανουσάκης.