Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

μόρια νεκροταφείο πρόσφυγες
πρόσφυγες κοιμούνται σε νεκροταφείο στην μόρια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Χωρίς μέλλον μια Ε.Ε. όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό»

"Η Ευρωπαϊκή  Ένωση ως μια ενιαία αγορά, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, δεν έχει κανένα μέλλον. Το απέδειξε η πανδημία του κορωνοϊού" επισήμανε μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή  Ένωση να συνεχίσει να είναι ένα ‘κλαμπ’ όπου συζητούν οι 27 και στο τέλος αποφασίζει η Γερμανία.  Όποιοι είναι υπέρ της ανάγκης της ευρωπαϊκής ενοποίησης και μιας πολιτικής ενοποίησης οφείλουν κυρίως να επισημαίνουν τις ελλείψεις της Ε.Ε." δήλωσε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι "η Ε.Ε. είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά παραμένει πολιτικός νάνος".

Το ίδιο και κατά τη διαδικτυακή συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής  Ένωσης (State of the European Union) που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το ΕΛΙΑΜΕΠ. Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά στα social media και συνέπεσε με την κορύφωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ε.Ε. (2021-2027) και το ταμείο ανάκαμψης.

Ο Δημ. Παπαδημούλης κάλεσε "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δείξει μια διάθεση μετακίνησης από την ανελαστική θέση που εκφράζει το 'take it or leave it'» ενόψει και της επικείμενης συνόδου κορυφής υπενθυμίζοντας το ψήφισμα του Ε.Κ. της 23ης Ιουλίου "το οποίο συνυπογράψαμε πέντε πολιτικές ομάδες, από το ΕΛΚ έως την Αριστερά, με μια ευρεία πλειοψηφία, ως εργαλείο στη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει".

«Εμετική η κανονικοποίηση της κουλτούρας του βιασμού»

"Η κανονικοποίηση της κουλτούρας του βιασμού δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Αλλά ούτε και στην τηλεόραση: Η εξύμνησή της, σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, στον βωμό του κέρδους είναι εμετική" διεμήνυσε ο Δημ. Παπαδημούλης με αφορμή τον διάλογο «περί βιασμού των γυναικών» στο τηλεπαιχνίδι Big Brother και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα.

"Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία οφείλουν να πάρουν θέση και η Δικαιοσύνη και το ΕΣΡ να παρέμβουν. Η σιωπή υποδηλώνει συνενοχή" τόνισε.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αντιθεσμικές αγριότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Για "εικόνα αποσταθεροποίησης του κράτους δικαίου, που όλο και πιο ωμά επιχειρείται πλέον από την κυβέρνηση Μητσοτάκη" έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης με την ιδιότητά του ως μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε.Κ. και με αφορμή τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσης της Οικονομικής Εισαγγελίας με την Εισαγγελία Διαφθοράς.

"Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η σύγχρονη ελληνική ορμπανική Δεξιά επιχειρεί να «τακτοποιήσει» λογαριασμούς με την «ενοχλητική» Δικαιοσύνη. Το 2013 είχε προηγηθεί ο παραμερισμός των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη από μια αντίστοιχη κυβερνητική πρωτοβουλία" υπενθύμισε ο ίδιος προαναγγέλλοντας "σειρά πρωτοβουλιών για τη διεθνοποίηση του θέματος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με στόχο την προστασία όχι μόνο μιας εισαγγελέως, αλλά της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας".

Ο Κ. Αρβανίτης επισήμανε πως "το 2020 δεν είναι 2013" τονίζοντας: "Δεν πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθούν μπροστά μας οι αντιθεσμικές αγριότητες που πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου σε μια σειρά χώρες της Ε.Ε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Δεξιά του Μητσοτάκη και των συνεταίρων του να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ουγγαρία ή Πολωνία".

Υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκής Επιθεώρησης Εργασίας

Τροπολογία υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκής Επιθεώρησης Εργασίας, που θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή της Ε.Ε., αλλά και την αναθεώρηση της οδηγίας για την μπλε κάρτα, προανήγγειλε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ευρωκοινοβουλίου.

Με την ιδιότητά του ως σκιώδη εισηγητή εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο σχέδιο γνωμοδότησης σχετικά με νέες οδούς στον τομέα της μετανάστευσης για λόγους εργασίας, εξήγησε τις αντικειμενικές συνθήκες που καθιστούν τη νόμιμη μετανάστευση αναγκαία στην Ευρώπη και υπογράμμισε την προτεραιότητα της καταπολέμησης των διακινητών και των δικτύων τους.

"Η ίδια η συνθήκη της Λισσαβώνας προσφέρει τις νομικές αλλά και τις θεσμικές προϋποθέσεις για τη μετανάστευση στην Ε.Ε., η οποία (μετανάστευση) έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες. Πάνω σε αυτή την παραδοχή και αναγνώριση είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση όχι μόνο για λόγους εργασίας, οικογενειακής επανένωσης, σπουδών, έρευνας και γενικότερα κατάρτισης" επισήμανε σημειώνοντας ότι "η Ευρωπαϊκή Αριστερά διεκδικεί διεθνή προστασία και κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο, παραδοχή του αντικτύπου της μετανάστευσης και της κινητικότητας στην ανάπτυξη".

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: «Αν δεν γίνουν μαζικά τεστ στα σχολεία, χαθήκαμε»

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει ρώσικη ρουλέτα στο θέμα των σχολείων" κατηγόρησε λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου εξηγώντας συγκεκριμένα πως "επειδή δεν θέλει να δώσει χρήματα για να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς και να βρει νέες αίθουσες, παίζει ρώσικη ρουλέτα με την υγεία των γονιών και των παππούδων".

"Σε άλλες χώρες τις Ε.Ε. έχουν αραιώσει τα τμήματα, έχουν βάλει μονοθέσια θρανία και έχουν βρει συμπληρωματικές αίθουσες. Στη Γερμανία κάνουν μαζικά τεστ καθημερινά σε όλα τα σχολεία για να βρουν γρήγορα τα πιθανά κρούσματα. Στην Ελλάδα τι κάνουμε; Επιμένουμε μόνο στις μάσκες από 8 ετών, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει από 11 ετών και πάνω. Φτάνουν όμως αυτά; Δεν φτάνουν" δήλωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, υπερτόνισε πως "ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την αρχή της πανδημίας έλεγε ‘τεστ, τεστ, τεστ’. Είμαστε ικανοποιημένοι που στη χώρα μας έχουν γίνει τα λιγότερα; Που δημόσια ιδρύματα κατεβάζουν ρολά γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση; Που, ενώ έχουν έλλειψη τα ιδρύματα αυτά σε τεστ, η κυβέρνηση τα δίνει χωρίς πλαφόν στα ιδιωτικά; Που ο πρωθυπουργός έλεγε ότι έχουμε λίγα κρούσματα γιατί έχουμε κάνει λίγα τεστ;". "Αν δεν γίνουν μαζικά τεστ στα σχολεία χαθήκαμε" πρόσθεσε.

«Όταν ζητάμε κυρώσεις, να πούμε και γιατί»

"Ιδού η σύνοδος, ιδού και το πήδημα" δήλωσε χαρακτηριστικά στη δημόσια τηλεόραση ο Στ. Κούλογλου αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. "Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει πραγματικές κυρώσεις αλλά άλλες χώρες της Ε.Ε. αντιδρούν, ας βάλει βέτο στις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας που επίσης θα τεθούν προς ψήφιση στην επόμενη σύνοδο κορυφής" υπογράμμισε.

"Όταν ζητάμε κυρώσεις, πρέπει όμως να πούμε και γιατί τις ζητάμε. Από την Κύπρο ζητήθηκαν οι κυρώσεις γιατί τουρκικά πλοία έκαναν έρευνες στην ΑΟΖ της. Σε εμάς τι ισχύει; Την πρώτη φορά είπαμε ότι το πλοίο το παρέσυραν οι άνεμοι, τη δεύτερη φορά είπαμε ότι ήρθαν αλλά δεν έκαναν έρευνες γιατί κάναμε εμείς θόρυβο. Σε πρόσφατο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι οι περιοχές αυτές είναι αμφισβητούμενες και διεκδικούμενες από την Ελλάδα και την Τουρκία.  Ότι δηλαδή δεν πρόκειται για δική μας ΑΟΖ. Αν αυτή είναι η νέα ελληνική επίσημη θέση, γιατί ζητάμε κυρώσεις; Χρειάζεται σοβαρότητα από την ελληνική κυβέρνηση, που πρέπει να εξηγήσει ποια είναι η πολιτική της” συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Κλιματική ανθεκτικότητα, όχι προσαρμογή πλέον

Σε συμμετοχή στον διάλογο για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Κλιματική Αλλαγή καλεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης με αφορμή ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που επικεντρώνεται στο ζήτημα της κλιματικής ανθεκτικότητας -το πώς οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα πρέπει να προσαρμοστούν για να αντέξουν στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η κλιματική αλλαγή.

"Ο κορωνοϊός, η ένταση των προσφυγικών ροών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μόνο τα προφανέστερα παραδείγματα των επιπτώσεων που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε" επισημαίνει ο ίδιος.

"Από τη προηγούμενη στρατηγική της Ε.Ε. για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, που ψηφίστηκε το 2013, μπορεί να έχουν περάσει μόνο επτά χρόνια, αλλά σε ‘χρόνια κλίματος’ είναι σαν να έχουν περάσει 70. Οι πολιτικές προσαρμογής που σχεδιάστηκαν τότε έχουν ήδη ξεπεραστεί από την πραγματικότητα" διαμηνύει.

Το ζήτημα, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι "το πώς θα αντέξουν οι κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντολογικές μας δομές υπό το βάρος των τεράστιων αλλαγών που έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίσουν να συντελούνται. Γι’ αυτό και η μεγάλη κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με οδηγό την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία". Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στον διάλογο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.petroskokkalis.eu/climate-adaptation-opinion

Η κόλαση της Μόριας και οι ευθύνες της κυβέρνησης

"Την άμεση λήψη μέτρων για τους χιλιάδες εκ νέου ξεριζωμένους της Μόριας, που παλεύουν για πολλοστή φορά στη ζωή τους να διαφύγουν από μία ακόμα κόλαση" ζήτησε ο Π. Κόκκαλης, ενόψει των αλλαγών που αναμένονται στη Συνθήκη του Δουβλίνου μέσα στον Σεπτέμβριο. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο - παρέμβαση την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για "το δόγμα της αποτροπής που επέλεξε να ακολουθήσει στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και την κομματικοποίηση ενός ζητήματος που απαιτούσε κοινή δράση και συναινέσεις, ως μία ανεδαφική και αντιδραστική επιλογή που δεν μπορούσε να έχει καμία άλλη κατάληξη από όσα παρακολουθούμε στη Μόρια".

Σύμφωνα με τον ίδιο: "Η κυβέρνηση έδεσε τα χέρια της όταν, εθελοτυφλώντας, έκανε το προσφυγικό μέρος της κομματικής αντιπαράθεσης. Δεν ομολόγησε ποτέ στην κομματική βάση και τον εαυτό της πως τα προσφυγικά επιδόματα και οι λοιποί πόροι διαχείρισης, που καταδίκαζαν επί ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν προτεραιοποίηση των προσφύγων έναντι των Ελλήνων, προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και έτσι στέρησε τους πάντες από τις λύσεις που είχαμε διαθέσιμες σαν χώρα -λύσεις όπως το πρόγραμμα ‘Εστία’".

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Προτάσεις για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών

Σειρά προτάσεων για την επικείμενη διαδικασία της αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών TEN-T κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Έλενα Κουντουρά με την ιδιότητά της ως συντονίστριας της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Μεταφορών του Ε.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2021 η Κομισιόν ετοιμάζει νομοθετική πρόταση που θα αφορά:

* Την ολοκλήρωση του κεντρικού δικτύου μεταφορών της Ε.Ε. έως το 2030.

* Την ψηφιοποίηση του κλάδου των μεταφορών και δικτύων.

* Τη διείσδυση των εναλλακτικών καυσίμων.

* Τους αστικούς κόμβους.

* Τη στήριξη των περιφερειακών περιοχών.

* Τη βελτίωση των συνθηκών για τους επιβάτες.

Μεταξύ άλλων η Ελ. Κουντουρά ζήτησε την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στο πρόγραμμα για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών επισημαίνοντας πως "είναι μία εμπροσθοβαρής πολιτική, που θα αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη".

“Πραγματική απειλή η κατάρρευση του τουρισμού”

Την ένταξη του τουρισμού στις προτεραιότητες του επενδυτικού προγράμματος InvestEU ζήτησε η Έλενα Κουντουρά κατά την παρέμβασή της ως σκιώδους εισηγήτριας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού στο Ευρωκοινοβούλιο.

"Ο τουρισμός είναι υπεύθυνος για περισσότερο από το 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και η στρατηγική του σημασία πρέπει να αποτυπωθεί στα προγράμματα στήριξης" επισήμανε. Και συμπλήρωσε: "Ο τουρισμός και οι μεταφορές είναι οι τομείς που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα της υγειονομικής κρίσης. Παλεύουν για την επιβίωσή τους και πρέπει να κινητοποιήσουμε κάθε κεφάλαιο διαθέσιμο ώστε να αποφύγουμε την κατάρρευση, που είναι η πραγματική απειλή".

Το InvestEU αποτελεί μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων μέσω της μείωσης επενδυτικού κινδύνου με την παροχή εγγυήσεων από το ταμείο. Ωστόσο ο αρχικός προϋπολογισμός των 32 δισ. ευρώ του προγράμματος που είχε προτείνει η Κομισιόν, ως ενίσχυση στο πλαίσιο του πακέτου ανάκαμψης λόγω της πανδημίας, υπέστη δραματική περικοπή σε μόλις 8 δισ. ευρώ από τη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ: «Big Brother»: Κανιβαλίζουν για να κάνουν νούμερα

"Ο κανιβαλισμός δημιουργεί μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης και, αν δεν δούμε το θέμα με σοβαρότητα, στην ουσία είναι σαν να τους προκαλούμε να το ξανακάνουν" διεμήνυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης με αφορμή όσα ειπώθηκαν σχετικά με την αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού στο reality «Big Brother».

"Είναι τραγικό και παράνομο... ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα" τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας 2018/1808 σχετικά με τις υπηρεσίες για τα οπτικοακουστικά μέσα, στο ελληνικό Δίκαιο, για να μην υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στην καταστολή παρόμοιων φαινομένων.

Η συμβολή του πολιτισμού στην ανάκαμψη του τουρισμού

"Ο πολιτισμός δεν έχει τη θέση που του πρέπει στην Ε.Ε." επανέλαβε σε συνέντευξή του ο Αλ. Γεωργούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας Πολιτιστικών Δημιουργών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά τους ευρωβουλευτές που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα αυτά. "Είναι η μόνη διακομματική ομάδα που ασχολείται με αυτά τα θέματα κι έχει μια οριζόντια προσέγγιση, με συμμετοχές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες και διαφορετικές επιτροπές του Κοινοβουλίου, με σκοπό να διαβουλεύεται με τους ευρωπαϊκούς φορείς" τόνισε ειδικότερα.

Ο Αλ. Γεωργούλης υπενθύμισε πως "στην τελευταία σύνοδο κορυφής του Ιουλίου για το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης της Ευρώπης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, οι εισηγήσεις προς το Συμβούλιο της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Δανίας και της Σουηδίας ήταν να περικοπούν τα προγράμματα πολιτισμού" και "προς το παρόν μένουν στα επίπεδα της πρότασης της Επιτροπής του 2018, δηλαδή στα 1,642 δισ. ευρώ".

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως "σύμφωνα με έρευνα της UNESCO, το 40% των τουριστών παγκοσμίως αναζητεί τουριστικό προορισμό βάσει του πολιτιστικού προϊόντος μιας χώρας". "Επομένως όχι μόνο τα πολιτιστικά μνημεία, αλλά και η σύγχρονη παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος αποτελούν στοιχεία για την ανάκαμψη του τουρισμού μας" δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας:

"Χαίρομαι που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία όσο και οι συνάδελφοί μου στην Ευρωβουλή κατανοούν ότι το να κάνεις κάτι καλό για τον πολιτισμό στη χώρα σου και στην Ε.Ε. είναι κάτι που χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση και δεν είναι πεδίο κομματικού ανταγωνισμού. Με αυτή τη λογική, από τη στιγμή που ξέσπασε η Covid-19, συνεργάστηκα με όλες τις πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι σε καιρούς κρίσης η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL