Την κατηγορία της κατασκοπείας και της διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου στη δίκη που θα αρχίσει στα μέσα του επόμενου μήνα, όπως αποκάλυψαν χθες δικαστικές πηγές στη χώρα.
Άλλοι 35 άνθρωποι θα παρουσιαστούν μαζί του ενώπιον του δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πολιτικοί αξιωματούχοι της περιόδου της προεδρίας του. Κατηγορούνται για τη διενέργεια "κατασκοπείας προς όφελος της διεθνούς οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της στρατιωτικής της πτέρυγας και της Χαμάς", του παλαιστινιακού κινήματος που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.
Θα κληθούν επίσης να απολογηθούν "για τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα με στόχο τα αγαθά και τους θεσμούς της" και για την κατηγορία ότι επιζητούσαν "να προκαλέσουν χάος (...) συμμαχώντας με τζιχαντιστικές οργανώσεις", διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.
Μετά την ανατροπή του Μόρσι πολλαπλασιάστηκαν οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων της τάξης στη χώρα. Οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις στο βόρειο Σινά, στη μεθόριο με τη Γάζα, οι οποίες επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους σε κινητοποιήσεις για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.