Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προσφυγή για λόγους ανταγωνισμού, στην προτεινόμενη συγχώνευση ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της US Airways Group και της μητρικής της American Airlines, της AMR Corp. Η συγχώνευση επρόκειτο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως.
Το αμερικανικό υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «η συγχώνευση, που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, θα ελαττώσει αισθητά τον ανταγωνισμό στα εμπορικά αεροπορικά ταξίδια στις εγχώριες αγορές όλων των Ηνωμένων Πολιτειών και θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και τη μείωση της παροχής υπηρεσιών».
Η ανακοίνωση της προσφυγής προκάλεσε διολίσθηση κατά 8% στη μετοχή της US Airways και δημιούργησε πτωτικές τάσεις στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.