Live τώρα    
Υπόθεση Ζιζέλ Πελικό / «Ντροπή» - Οι οργισμένες αντιδράσεις για τις ποινές στους βιαστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Ζιζέλ Πελικό / «Ντροπή» - Οι οργισμένες αντιδράσεις για τις ποινές στους βιαστές

Κόσμος έξω από το δικαστήριο για την υπόθεση Πελικό
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Έντονες είναι οι αντιδράσεις αναφορικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης για τους εκατοντάδες βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό από τον σύζυγό της, Ντομινίκ, και από τουλάχιστον 50 άλλους άνδρες που έβρισκε ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για κάθειρξη με την ανώτατη ποινή των 20 ετών στον Ντομινίκ Πελικό, η Ζιζέλ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σέβομαι το δικαστήριο και την ετυμηγορία του», ωστόσο αναφορικά με τις ποινές για τους 50 άλλους κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση, το ακροατήριο αντέδρασε.

Ειδικότερα άτομα που βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα φώναζαν «ντροπή στη δικαιοσύνη» ενώ τα παιδιά της Πελικό δήλωσαν σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «απογοητευμένα από τις χαμηλές ποινές».

Κόσμος έξω από το δικαστήριο για την υπόθεση Πελικό
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Παράλληλα, κάτοικος της πόλης Μαζάν στην Προβηγκία, όπου διέμενε η Ζιζέλ Πελικό με τον πρώην, πλέον, σύζυγό της και τα παιδιά τους, δήλωσε, στο CNN, σοκαρισμένη αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου καθώς «οι ποινές είναι πολύ μικρότερες από ό,τι περιμέναμε. Είναι προσβολή. όλοι αυτοί οι άνδρες να κυκλοφορούν ελεύθεροι σήμερα. Πιστεύαμε ότι θα αποδιδόταν δικαιοσύνη αλλά αυτό δεν έγινε. Θα διαδηλώσουμε ξανά αύριο μπροστά από το δικαστήριο».

Κόσμος έξω από το δικαστήριο για την υπόθεση Πελικό
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Σημειώνεται ότι από τους 50 άνδρες που καταδικάστηκαν, χωρίς να υπολογίζουμε τον σύζυγο της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινιίκ, οι 13 καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 10 έως 15 χρόνια. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατηγορουμένων, 34 τον αριθμό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη από 5 έως 9 χρόνια και δύο άτομα σε 3 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό δήλωσε ότι η ίδια αισθάνεται τεράστια ευγνωμοσύνη για όσους την περίμεναν κάθε ημέρα στο δικαστήριο, για να τη χειροκροτήσουν «γιατί δεν το ζήτησε αυτό και δεν το περίμενε. Μετά ένιωσε υπευθυνότητα, πως εκπροσωπεί όσους είναι στο πλευρό της. Δεν ήταν κάτι που διάλεξε, αλλά συνέβη και το αποδέχθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 51 άνδρες (ο Ντομινίκ Πελικό και άλλοι 50) από 26 έως 74 ετών κατηγορούνται ότι βίαζαν τη Ζιζέλ Πελικό, την οποία νάρκωνε κατ’ εξακολούθηση ο πρώην πλέον σύζυγός της, Ντομινίκ για 10 χρόνια. Η ίδια, από το 2011 έως το 2020 βιάστηκε περισσότερες από 200 φορές στο σπίτι της, αφού πρώτα ο Ντομινίκ Πελικό τη νάρκωνε με υπνωτικά που τοποθετούσε στο φαγητό και στο ποτό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0