Στο Τελ Αβίβ, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν ξανά σήμερα στους δρόμους ισραηλινών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αίτημα την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών καθώς και την απελευθέρωση των ομήρων που συνεχίζει να κρατά η Χαμάς στη Γάζα.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες πόλεις, όπως την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα ενώ μεγάλες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες μέρες.
BREAKING:
— Megatron (@Megatron_ron) March 30, 2024
🇮🇱🔥 Tel Aviv is burning
The largest anti-government protests in Israel since October 7th, calling on Netanyahu to do more to release the hostages pic.twitter.com/xAoIIpoaN0
Μια γυναίκα που είχε πιαστεί όμηρος και αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Χαμάς/Ισραήλ και της οποίας ο σύζυγος κρατείται ακόμη στη Γάζα, μίλησε στη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, ζητώντας από τον Νετανιάχου την απελευθέρωση των ομήρων. «Φέρτε τους πίσω!», είπε.
Η γυναίκα κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα «ευρεία εντολή» στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων.
«Μην γυρίσετε πίσω χωρίς μια συμφωνία, φέρτε πίσω τα αγαπημένα μας πρόσωπα», είπε.
Στο Τελ Αβίβ συγγενείς των ομήρων μέσα σε κλουβιά απαιτούν να απελευθερωθούν τώρα τα αγαπημένα τους πρόσωπα!
In Tel Aviv relatives of the hostages sit in cages to demand that their loved ones be released now! pic.twitter.com/mMHlzjb0yV
— Sabrina Miller (@SabriSun_Miller) March 30, 2024
Οι διαδηλωτές μπλοκάρουν και παρελαύνουν στον αυτοκινητόδρομο Ayalon και φωνάζουν για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων και για πρόωρες εκλογές.
Tel Aviv - Demonstrators for the liberation of the Israeli hostages and for early elections block and parade on the Ayalon freeway as onlookers shout, “All the hostages now!” https://t.co/AwIToc2Ivk pic.twitter.com/TaxCpKZrE4
— Pierre Klochendler (@P_Klochendler) March 30, 2024