Live τώρα    
ΗΠΑ / Θα συνεχίσουν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / Θα συνεχίσουν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

MOHAMMED SABER/EPA

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα συνεχίσουν" τις ρίψεις της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, καθώς η Χαμάς ζητεί να σταματήσουν οι επιχειρήσεις αυτές μετά τους πνιγμούς Παλαιστινίων στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ανθρωπιστική βοήθεια από τη θάλασσα ή το επανειλημμένο θανατηφόρο ποδοπάτημα για να φθάσουν στη βοήθεια αυτή.

"Οι ρίψεις με αλεξίπτωτο της βοήθειας είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιούμε για να παραδίδουμε τη βοήθεια που τόσο απεγνωσμένα χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", καθώς παράλληλα "εργαζόμαστε αδιάκοπα για να αυξήσουμε την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας από την ξηρά", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Λευκός Οίκος εργάζεται επίσης για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου ώστε να αυξηθεί η είσοδος της βοήθειας, υπενθύμισε.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα ανακοίνωσε σήμερα ότι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 12 από πνιγμό στην προσπάθειά τους να περισυλλέξουν τρόφιμα που ερρίφθησαν από αέρος στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο έδαφος, όπου παραμονεύει ο λιμός.

"Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής: η Χαμάς ήταν αυτή που άρχισε τον πόλεμο και που αρνήθηκε να δεχτεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, η οποία θα καθιστούσε δυνατή την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας", επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Χαμάς: 12 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σκηνή όπου διέμεναν εκτοπισμένοι

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σκηνή στην οποία διέμενε οικογένεια εκτοπισμένων στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Από το χτύπημα αυτό επλήγη η σκηνή της οικογένειας Αλ-Μαντχούν, δυτικά της Χαν Γιούνις όπου έχουν εγκατασταθεί πολλοί Παλαιστίνιοι οι οποίοι εκτοπίστηκαν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα λόγω των μαχών.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ελέγχει τις πληροφορίες αυτές.

Η συνοικία αλ-Μαουάσι, στην παραλία, έχει μετατραπεί σε καταυλισμό με χιλιάδες σκηνές φτιαγμένες από κάθε λογής υλικό. Εκεί φιλοξενούνται κυρίως κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από την περιοχή όπου βρίσκεται το μεγάλο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, στην καρδιά της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγεται από τις 18 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0