Στην κάμερα του CNN μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Κρατώντας στα χέρια καλάσνικοφ, μαζί με Ουκρανούς στρατιώτες, ο πρώην πρόεδρος διαμήνυσε ότι οι «Ουκρανοί είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους».
«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Πούτιν δεν κήρυξε τον πόλεμο μόνο στην Ουκρανία. Ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο σε ολόκληρο τον κόσμο.»
«Είναι απλά τρελός. Είναι τόσο κακός, ήρθε για να σκοτώσει Ουκρανούς», συνέχισε ο Ποροσένκο.
Ο ίδιος ζήτησε τη βοήθεια της Δύσης, και κάλεσε τους ευρωπαίους στις κυρώσεις τους να συμπεριλάβουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διατραπεζικό SWIFT. Επίσης ζήτησε τον αποκλεισμό ρωσικών αεροπλάνων και πλοίων από τα ευρωπαϊκά και νατοϊκά λιμάνια.
«Είναι σημαντικό για εμάς να νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι είστε μαζί μας», πρόσθεσε. Τέλος ευχαρίστησε ΗΠΑ και Βρετανία για την παροχή όπλων.
Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι ο «Πούτιν δεν θα καταλάβει ποτέ την Ουκρανία». Κλείνοντας σημείωσε ότι «ανεξάρτητα από το πόσους στρατιώτες σκοτώνει, πόσους πυραύλους έχει, πόσα πυρηνικά όπλα έχει, εμείς οι Ουκρανοί είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι με μεγάλο ευρωπαϊκό μέλλον».
‼️🇺🇦✌️ Петро Порошенко в Києві і дає інтерв'ю CNN на фоні бійців територіальної оборониhttps://t.co/n01003wrW6 pic.twitter.com/xv8TYDwgX9
— Alexander Fesenko 🇺🇦 (@sashkof2) February 25, 2022