Live τώρα    
Κορωνοϊός / Σκληρότερο lockdown στη Μαδρίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Σκληρότερο lockdown στη Μαδρίτη

Ισπανία Κορωνοϊός
EPA/BRAIS LORENZO

Νέα περιοριστικά μέτρα στη Μαδρίτη αποφάσισαν οι ισπανικές αρχές για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπεύθυνος Υγείας της περιφέρειας της ισπανικής πρωτεύουσας Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο από τη Δευτέρα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 22:00 αντί για τις 23:00 ενώ τα εμπορικά καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00.

Επίσης στα τραπέζια των μπαρ και των εστιατορίων μπορούν να κάθονται μέχρι από 4 άτομα ενώ απαγορεύονται και οι συναθροίσεις ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Τέλος οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους.

Τα εν λόγω μέτρα λαμβάνονται καθώς καταγράφονται 875 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ το 9% των νέων κρουσμάτων αποτελούν μετάλλαξη του κορωνοϊού που βρέθηκε στη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα τις αρχές το εν λόγω ποσοστό «διπλασιάζει τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κάθε εβδομάδα».

Παράλληλα οι αρχές στην Ισπανία εκφράζουν κάνουν λόγο για ενδεχόμενο «έκρηξης» μολύνσεων λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0