Live τώρα    
Γκάλβεστον, Τέξας, 2019
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γκάλβεστον, Τέξας, 2019

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδευε στο Ελ Πάσο για να... καταδικάσει τον ρατσισμό, μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου υπενθύμιζε ότι η εκλογή του στην προεδρία έχει απελευθερώσει και έχει φέρει ξανά στην επιφάνεια ό,τι πιο αποκρουστικό έχει να παρουσιάσει η αμερικανική Ιστορία.

Η φωτογραφία θυμίζει εικόνες από την εποχή της δουλείας. Όταν ήταν συνηθισμένο θέαμα ένας γαιοκτήμονας να σέρνει πίσω του μερικούς μαύρους σκλάβους σαν κοπάδι από ζώα. Η πρακτική όμως φαίνεται ότι επιβιώνει και τον 21ο αιώνα, καθώς η φωτογραφία δείχνει τους δύο Τεξανούς έφιππους αστυνομικούς να θεωρούν εντελώς φυσιολογικό να κάνουν το ίδιο με έναν μαύρο τον οποίο είχαν συλλάβει.

Έπειτα από τις αντιδράσεις που δικαιολογημένα προκλήθηκαν, το αστυνομικό τμήμα του Γκάλβεστον υποχρεώθηκε να ζητήσει "συγγνώμη" και να υποσχεθεί ότι τα μέλη του θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη "τεχνική".

"Αρχικά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον κ. Νίλι γι’ αυτόν τον τελείως περιττό εξευτελισμό. Παρ’ όλο που πρόκειται για μια δοκιμασμένη τεχνική, και κατάλληλη για ορισμένα σενάρια, θεωρώ ότι σε αυτήν την περίπτωση τα όργανα έδειξαν κακή κρίση και θα μπορούσαν να περιμένουν να φτάσει ένα όχημα προτού προχωρήσουν στη σύλληψη" δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Για την ιστορία, ο άνθρωπος που οι ένστολοι καουμπόιδες περιέφεραν στους δρόμους του Γκάλβεστον σαν ζώο σε εμποροπανήγυρη είναι ο 43χρονος Ντόναλντ Νίλι, ένας άστεγος με προβλήματα ψυχικής υγείας, ο οποίος αγνόησε τις συστάσεις της αστυνομίας να μην ξαπλώνει σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0