Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ο νεοναζί δολοφόνος της 41χρονης βουλευτή του Εργατικού Κόμματος και μητέρας δύο παιδιών Τζο Κοξ, που έπεσε νεκρή, πυροβολημένη τρεις φορές και μαχαιρωμένη, μόλις μερικές ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση την ώρα που πήγαινε σε βιβλιοθήκη του Μπρίστολ, στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Αγγλία, για να μιλήσει σε κατοίκους.
Ο εμμονικός με τη ναζιστική Γερμανία 53χρονος δράστης Τόμας Μέιρ φώναξε ενώ πυροβολούσε: "Αυτό για τη Βρετανία", "Κρατήστε τη Βρετανία ανεξάρτητη" και "Πρώτα η Βρετανία". Οι ενόρκοι χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να τον καταδικάσουν σε ισόβια χωρίς καμία δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης.
Ο δικαστής Άλαν Ουίλκι απέρριψε το αίτημα του Μέιρ να μιλήσει μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας λέγοντάς του: "Δεν είστε καθόλου πατριώτης. Με τις ενέργειές σας έχετε προδώσει την πεμπτουσία της χώρας μας: την προσήλωσή της στην κοινοβουλευτική δημοκρατία".