Τη μοναδική, πραγματικά, ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδιοίς όμμασι τη... σταθερότητα των απόψεων και την ακρίβεια των πολιτικών επιχειρημάτων του ανθρώπου ο οποίος τους έπεισε να ψηφίσουν υπέρ του Brexit είχε χθες το 52% των Βρετανών που ψήφισαν στο διχαστικό δημοψήφισμα του Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, οι "Sunday Times" αποκάλυψαν και δημοσίευσαν... παλιό "ακυκλοφόρητο" άρθρο του Μπόρις Τζόνσον, με το οποίο ο νυν υπουργός Εξωτερικών και πρωτεργάτης τη εκστρατείας του Brexit, εκθείαζε την Ε.Ε. (!), συνηγορώντας μάλιστα με θερμούς χαρακτηρισμούς υπέρ της παραμονής της Βρετανίας σ' αυτή. Η παραμονή στην Ε.Ε. θα ήταν "ευλογία για την Ευρώπη και τον κόσμο", ενώ ένα Brexit κινδυνεύει να προκαλέσει οικονομικό σοκ και να οδηγήσει σε διάσπαση της Βρετανίας, έγραφε επί λέξη ο Τζόνσον.
Το άρθρο, την ύπαρξη του οποίου είχε παραδεχθεί ο ίδιος, χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύψει το περιεχόμενό του, γράφτηκε μόλις δύο ημέρες πριν προειδοποιήσει τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι επρόκειτο να προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Brexit. Το έγραψε μάλιστα... ταυτόχρονα με ένα δεύτερο άρθρο, με το οποίο συνηγορούσε υπέρ του Brexit και δημοσιεύθηκε στις 16 Μαρτίου στην "Daily Telegraph".